Mido Film – Screamers – Hlasy z podzemí

Mido Film měl ve středu 18. února 2009 vydat další příspěvek k žánru sci-fi Screamers – Hlasy z podzemí za 49,- Kč. Vyšlo s denním zpožděním 19. února 2009. Obal se honosí jménem Philipa K. Dicka a soupisem jeho zfilmovaných titulů – Minority Report, Total Recall, Blade Runner, nicméně tento film kvalit zmíněných filmů nedosahuje.

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers (Vřísklouny), vytvořené pro jediný cíl – zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji?

 

Ojedinělé Sci-fi popisující válku mezi Aliancí a společností N.E.B, kde jedna ze stran zapojených do bojů na planetě Sirius B6 vyvinula velice účinné a smrtelně nebezpečné bojové roboty, které vypustila kolem svých pevností. Navíc ponechala jejich výrobu i další vývoj na plně automatizovaných tajných podzemních továrnách. Roboty, kterým se obecně říkalo řvouni, vypadaly jako malí kovoví krtci vybavení drobnými, ale nesmírně ostrými kotoučovými pilami a útočili na každého, kdo neměl náramek vysílající ten správný impuls. Než se takový napadený nadál, ležel na písku Siria B6 rozřezaný na kusy.

V roce 2078 však došlo ve válce k radikálnímu obratu. Začaly se totiž objevovat zcela nové generace řvounů, některé více než neobvyklých konstrukcí. Vedle kovových hraček hrnoucích se pískem, to byl především typ "osamělé dítě", který se vloudil nevinnou prosbou "Mohu jít s vámi" do krytu a tam rozpoutal masakr. Nové typy se navíc vyznačovaly tím, že útočily na všechny bez ohledu na to, na které straně konfliktu stáli. To byl okamžik, kdy válka ztratila smysl a bývalí protivníci se spojili, aby čelili novému nepříteli.

Obal zahraničního vydání 

Hrdiny příběhu je skupina vojáků obou znepřátelených stran, která se pokouší projít nebezpečným územím k místu, kde čeká provozu schopná kosmická loď, jediná možnost jak uprchnout z planety zamořené řvouny. Cestou je však čekají stále dokonalejší typy nepřátelských robotů a také řada dalších problémů a překážek.

Hlas diváků:

Film je VELMI volně inspirován povídkou Phillip K. Dicka "Druhá série", která je naprosto geniální – jak už to ostatně bývá u tohoto autora zvykem – a nabízí potenciál k natočení solidní psychologické sci-fi, který však tvůrci filmu nevyužili.

Béčková záležitost s výbornou atmosférou a příběhem, uřezané končetiny, dokonalá atmosféra…

Zadní strana obalu

Žánr: Horor / Sci-fi / Akční

Země původu: Kanada / USA / Japonsko

Rok vzniku: 1995

Délka: 108 minut

Původní název: Screamers / Sukurîmâzu

Světová premiéra: 8. září 1995 – Kanada (Toronto Film Festival)

Režie: Christian Duguay

Námět: Philip K. Dick (povídka "Second Variety")

Scénář: Dan O’Bannon, Miguel Tejada-Flores

Produkce: Franco Battista, Josée Bernard, Tom Berry, Charles W. Fries, Antony I. Ginnane, Masao Takiyama, Stefan Wodoslawsky

Hudba: Normand Corbeil

Kamera: Rodney Gibbons

Společnost: Allegro Films / Fries Film Group / Fuji Eight Company Ltd. / Triumph Films

Natáčeno: Joliette, Québec, Kanada / Montréal, Québec, Kanada / Olympic Stadium, Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Peter Weller (Joe Hendricksson), Roy Dupuis (Becker), Jennifer Rubin (Jessica Hansonová), Andrew Lauer (Ace Jefferson), Charles Edwin Powell (Ross), Ron White (Chuck Elbarak), Michael Caloz (David), Liliana Komorowska (Landowská), Jason Cavalier (Leone), Leni Parker (McDonaldová), Sylvain Massé (voják N.E.B.), Bruce Boa (sekretář Green), Tom Berry (technik), Henry Ramer, a další 

Menu DVD 

Údaje o DVD:  

Volba kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvukové stopy a titulků 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus:  originální trailer, fotogalerie, právě vychází, již vyšlo, AXN sci-fi, historie československého vojenského letectví

Bonus