North Video – Xena: Princezna bojovnice – 7. DVD – 1. série

Díky North Video a Aha! se dnes, v úterý  12. května 2009, dočkali příznivci statečné bojovnice. V ediční řadě Světový seriál se objevilo další pokračování příběhu Xena – Princezna bojovnice, za 49,- Kč disk s pořadovým číslem 7.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí…

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných. 

Xena: Princezna bojovnice je televizní seriál natočený na Novém Zélandu, produkovaný společností Pacific Renaissance Pictures společně s Universal Studios, která zařídila jeho distribuci. Xena se vysílala od roku 1995 do roku 2001. Seriál vznikl jako odnož seriálu Hercules: The Legendary Journeys a mnoho postav se objevilo jak v Herkulovi, tak i ve Xeně.

Celý seriál je vlastně historická fantasy, odehrávající se ve starověkém Řecku. Je však důležité upozornit, že není časově ohraničen, proto se v něm střetneme s různými orientálními, egyptskými i středověkými prvky. Seriál nám přibližuje dobrodružství udatné bojovnice jménem Xena, která bojuje s vlastní minulostí a snaží se napravovat své hříchy. Xenu během jejího putování doprovází Gabriela, mladá dívka, která se stane nejlepší přítelkyní právě Xeny. 

DVD obsahuje 2 epizody:

17. Královský pár zlodějů (The Royal Couple Of Thieves – 19. února 1996) – 42:32 

Xena je požádána skupinou kočovníku (kteří ji kdysi pomohli) o navrácení ukradené skříňky s nejmocnější zbraní na světe. Proto donuti Autolyka, krále zlodějů ke spolupráci. Autolykus se vydává za známého vraha (Sinteres) a Xena za jeho otrokyni. Zloděj se chystá zbraň prodat v aukci. Večer předtím všem sděluje, jak je mohutně zabezpečena proti ukradení. V noci se duo pokusí ukrást skříňku, ale zjišťují, že je pryč a místo ní leží mrtvý zloděj. Skříňku najdou po návratu ve své místnosti a vrátí ji na její místo. Příští ráno přichází vrah, za kterého se Autolykus vydává a má Gabrielu jako zajatce. Xena ho přesvědčí, aby ji pustil a bojuje s ním. Vítěz dražby otevře skříňku, ze které se vyklube Archa úmluvy, a ta předvede něco ze svého umění – zabíjí ty, kteří se pokusí utéct a ty, kteří se podívají mimo. Uvnitř pak najdou desatero přikázání, které vracejí jeho majitelům.

Nebo také:

Xena se tentokrát neobejde bez pomoci krále zlodějů Autolyca, protože se chystá ukrást nebezpečnou zbraň lordu Malthusovi. Onou zbraní není nic jiného než archa úmluvy. 

Režie: John Cameron 

Scénář: Steven L. Sears  

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Bruce Campbell (Autolycus), Mark Raffety (Arkel), Grant Bridger (Sinteres), Crawford Thomson (Prognese), Arch Goodfellow (Kelton), Patrick Khutze (Belart), Ian Harrop (Magmar), David Telford (Malthus) 

18. Marnotratník (The Prodigal – 4. března 1996) – 42:29 

Když je Gabriela téměř zabita v boji, začíná o sobě pochybovat, tak se loučí a vrací se do rodné vesnice Poteidaia. Zlý náčelník Damon chce vesnici napadnout, a tak je do vesnice přivolán na obranu známý hrdina Meleager. Ten je ovšem permanentně pod parou. Padouch vyzve Meleagra, ten se dostaví na místo, zjistí, že padouch zajal Gabrielu, osvobodí ji a spolu se vrací do vesnice. Meleager v noci zmizí, všichni si myslí, ze zbaběle zmizel. Gabriela zorganizuje obranu a v poslední chvíli se Meleagros vrací s nákupem oštěpů, které koupil za peníze vesničanů.

Nebo také:

Gabriela téměř podlehne v boji, a začíná o sobě pochybovat. Proto se rozloučí s Xenou a vrací se do rodné vesnice. Tu se právě chystá napadnout lotr Damon.

Režie: John T. Kretchmer 

Scénář: Chris Manheim 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Tim Thomerson (Meleager), Willa O’Neill (Lila), Alan Palmer (Pharis), Steve Hall (Damon), Kelly Greene (Derq), Anton Bentley (Athol), Wally Green (starý drožka), Ashley Stansfield (stráž), Stephen Walker (sedlák), Barry Te Hira (hlavník loupežník), Margaret Conquest (vesničanka)

Nová verze obálky 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland  

Zadní strana obalu 

Údaje o DVD:

 

Délka: 85 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky , anglicky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4.3

Bonus: žádný