Blesk – Let´s Dance 2: Street Dance

Taneční filmy jsou specifický žánr. Někoho poznamenají na věky, jiného poznamenají a také na věky. Záleží na úhlu pohledu. Nebo možná ještě víc na umu tvůrců. Kolega první díl rozdýchával jen velmi těžko, Blesk nám v pátek 15. května 2009 za 49,- Kč nabídne pokračování Let´s Dance 2: Street Dance. Prý to není o tom, odkud jsi, ale o tom, co chceš!

 

Vzpurná Andie přichází na novou uměleckou školu. Nadevše miluje street dance, ale má pověst problémové holky a její tanec se nestřetává s pochopením. Snaží se zapadnout a přitom si udržet starý styl žiota. Při hledání vlastního správného místa narazí na sympatického Chase, který je nejlepším tanečníkem na škole. Mezi oběma přeskočí jiskra a pořádný tanec může začít!

 

 

 

Pokud máte zájem, můžete si důkladně počíst třeba tady.

 

Pokud vám stačí něco stručnějšího, tak nějaké citace:

 

Po klišovatý jedničce přišla dvojka, která je, světe div se, o kapánek lepší, dokonce i náznak děje a vývoje postav se tam začíná objevovat. Hudba sice opět příšerná, ale některé tance poměrně lépe zmáknuté, i když ze začátku se hrdinka opět snaží stát negrem a vypadá to spíše, jako když má epileptickej záchvat než když tancuje.

 

 

 

Já nevim na co chtěli tvůrci tohoto pokračování navázat. Vypadá to úchvatně, zní to úchvatně. Pokud by se ti lidičkové ale měli stát vašimi přáteli, asi byste se lekli, jak jsou hloupí a snad i nemocní. Scenárista se o ně totiž příliš nepostaral a tak to skoro vypadá, že kromě tance toho v životě moc nemají a znají dohromady maximálně asi dvacet různých vět. Hloupější a choreograficky propracovanější pokračování jedničky.

 

Mladí tančí a tančí, kamera je zabírá z atraktivních úhlů a všechno je to pěkně sestříhané. Předtím, potom i v průběhu se však dostavuje ostudná dialogová lobotomie a posílá tuhle ideově břitkou pohádku do intelektuálních pekel.

 

 

 

Ale film má i své obdivovatele (tedy, pochopitelně spíš obdivovatelky):

 

Ten film je ouplne sqělej!!!Ja už sem ho vyděla a je to přesnej opak jedničky, ale je suppprrrr!!! v jedničce je míň tance a víc romantiky a ten tanec je hezčí, ale ve dvojce je míň romantiky, víc tance a taky se chce vyšší vrstva dostad do nižší, zato v jedničce je to naopak!!! Nejlepší bylo jak ta sofie políbila toho andiiního kámoše!!! A ten kluk, teď si nevzpominám, jak se menuje, je taky hezkej, i když Tayler je hezčí!! Ale jináč fakt super, až na ten Talerův fous.

 

 

Žánr: Drama / Hudební / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 94 minut

Původní název: Step Up 2 the Streets

Světová premiéra: 14. února 2008 – USA

Premiéra v kinech ČR: 28. února 2008

Režie: Jon Chu

Scénář: Toni Ann Johnson, Karen Barna

Produkce: Erik Feig, Anne Fletcher, Jennifer Gibgot, Bob Hayward, Patrick McIntire, Meredith Milton, Matthew Mizel, David Nicksay, Adam Shankman, Daniel Silverberg, Patrick Wachsberger

Hudba: Aaron Zigman

Kamera: Max Malkin

Společnost: Offspring Entertainment / Summit Entertainment / Touchstone Pictures

Natáčeno: Baltimore, Maryland, USA

Hrají: Briana Evigan (Andie), Robert Hoffman (Chase Collins), Adam G. Sevani (Moose), Cassie Ventura (Sophie), Danielle Polanco (Missy), Christopher Scott (Hair), Mari Koda (Jenny Kido), Janelle Cambridge (Fly), Luis Rosado (Monster), Harry Shum Jr. (Cable), LaJon Dantzler (Smiles), Telisha Shaw (Felicia), Black Thomas (Tuck), Kmel Howell (K-Mel), Jeff ‚Rapid‘ Ogle (Rapid), Donnie ‚Crumbs‘ Counts (Crumbs), Ebone Johnson (EBZ), Rynan ‚Rainen‘ Paguio (Kid Rainen), James ‚Cricket‘ Colter (Cricket), Alison Faulk (Alstar), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky  

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Upoutávka (1:41 anglicky s českými titulky), Klipy (16:41), Z natáčení klipů (9:07), Rozhovory s rappery (1:16 anglicky s českými titulky), Rozhovory s herci a tvůrci (20:34 anglicky s českými titulky), Z natáčení (16:25 anglicky s českými titulky), TV spot (2:05 anglicky s českými titulky)