DVD HIT+ – Sexy ptáci

Pokud bude dodržen plán (což se tak často nestává), vyjde v obálce DVD Hit + opakovaně v pátek 15. května 2009 titul Sexy ptáci za 49,- Kč. Jsou mladí a hledají své lásky a také první sexuální zkušenosti aneb Prci prci po francouzsku.

 

  

Seb je milý a hezký kluk. Má ale nešťastný zlozvyk. Nedovede rozlišit mezi fyzickou krásou dívek a velkou romantickou láskou. Žádná s ním nevydrží déle než jeden týden. Je to snivý romantik, studující žurnalistiku a chronicky mu chybí láska. Jinými slovy: je pořád sám.

 

 

 

Jeho dva přátelé mu nejsou zrovna vzorem a inspirací. Frank je seriózní a spolehlivý. Ale od přítelkyň stále dostává košem. Hledá rodinný typ dívky, ze které by udělal přítelkyni. Je počítačovým specialistou. Od té doby, co mu srdce zlomila rozkošná sestřička, se opíjí.

 

 

 

A Manu? Manu je zábavný rebel. Ve vztazích ho však pronásleduje nuda, i když si krátí život s přítelkyní Cecilií. Řeknete si, rozdílní kluci – a přece mají něco společného: je jim 20 let a jsou sexy! Do děje zasahuje Lucie, která je stejně jako Seb plachá a nedospělá. Ale třeba je to právě ona, která ze Seba udělá muže.

 

 

Příliš chvály tahle další variace na profláklé téma nesklidila:

 

Dokonce už i Francouzi se nám snaží ukázat, že umí natočit stejně debilní filmy jako Američané a Němci. Mizerný scénář, tuctoví herci, prachbídné pointování. Prostě komedie bez vtipu, kterou nezachrání ani několik docela pěkných děvčat.

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2001

Délka: 90 minut

Původní název: Sexy Boys

Světová premiéra: 26. prosince 2001 – Francie, Belgie

Premiéra v kinech ČR: 14. listopadu 2002

Režie: Stéphane Kazandjian

Scénář: Stéphane Kazandjian

Produkce: Caroline Adrian, Léonard Glowinski, Pierrick Goter, François Ivernel, Romain Le Grand, Antoine Rein

Hudba: Kraked

Kamera: Pascal Lagriffoul

Společnost: Canal+ / Delante Films / Gimages 4 / M6 Films / Natexis Banques Populaires Images / Pathé Image Production

Natáčeno: Paříž, Francie

 

 

 

Hrají: Julien Baumgartner (Seb), Matthias Van Khache (Manu), Jérémie Elkaim (lupič Frank), Armelle Deutsch (Lucie), Virginie Lanoué (Cecile), Sarah Marshall (Jenny), Violette Palcossian (Clarisse), Charlotte Mayeur (Virginie), Arielle Séménoff (Maman), Alain Doutey (Papa), Caroline Mouton (Magali), Gaëla Le Devehat (Marion), Emilien Lafitte (Benjamin), Jacqueline Noëlle (Mamy), Sandrine Alexi (Patsy), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?