North Video – Policie z New Orleans

Uvidíme, čeho se vlastně tentokrát dočkáme. Někdo čeká už poněkolikáté na Stůj, nebo se netrefím, aktuálně je ale s logem North Video v pátek 15. května 2009 za 49,- Kč očekáván film Policie z New Orleans. Romantický thriller o detektivovi, který měl dva problémy, vraždy v podsvětí a krásnou zástupkyni státního návladního.

 

  

Napínavý romantický příběh se odehrává ve městě New Orleans. Útočiště zločinců. Brána obchodu s drogami. Domovské místo mafie. V šerém světě drogových obchodů je násilí něčím zcela běžným. Ale dva konkurující si šéfové, kteří ovládají tuto temnou a nebezpečnou oblast proti sobě nikdy nebojovali: až do dne, kdy se na scénu začali tlačit zkorumpovaní poldové. Ve městě tak přes noc začne docházet k mrzačení, vraždám a ubližování na těle.

 

 

Hlavní postavou je Remy McSwain, poručík zdejšího oddělení vražd, který má před sebou nelehký úkol zjistit, kdo v podsvětí bezohledně vraždí. A jako by už to samo o sobě nebylo dost obtížné, objeví se jednoho dne krásná zástupkyně státního návladního Ann Osborne, která má na starosti korupci uvnitř policie, velmi dbá o zákony a všechna psaná pravidla a právě se chystá řádně "provětrat" neworleanské oddělení vražd…

 

Ač se to zdá k nevíře, mezi oběma se navzdory všem rozdílům a neshodám začne rodit vztah. A tak Remy hledá vraha, o němž mu gangy ovládající podsvětí tvrdí, že není "jejich", bojuje s Ann pročesávající oddělení a podezření z korupce a ještě musí řešit osobní problémy, které sebou vztah s Ann přináší. A jako by toho nebylo málo, připlete se Ann k Remyho případu a rozhodne se pátrat společně s ním. Společně si to pak rozdají se svými vlastními šéfy, vůdci mafie a polovinou neworleánské psychopatické spodiny.

 

 

A z mála ohlasů:

 

Celkem slušné krimi o zkaženosti policie a policejní morálce. Věcí, ve které tenhle film dost pokulhává, je charisma hlavních postav.Po stránce efektové, scénáristické a kamerové jde o slušný průměr, závěr sám o sobě je trochu jednoduchý, ale nikterak přeplácaný. Navíc nás utvrzuje v myšlence, že i když někdo vypadá jako blb, ještě to neznamená, že blbem je.

 

Doplňme text z obálky:

 

On skrývá pravdu. Ona se nezastaví před ničím, aby ji odhalila. Ale dnes večer jde všechno mimo záznam.

 

Napínavý romantický příběh se odehrává ve městě New Orleans a jeho hlavní postavou je Remy McSwain, poručík zdejšího oddělení vražd, který má před sebou nelehký úkol zjistit, kdo bezohledně vraždí v podsvětí. A jako by už to samo o sobě nebylo dost obtížné, objeví se jednoho dne krásná zástupkyně státního návladního Ann Osborne, která má na starosti korupci uvnitř policie, velmi dbá o zákony a všechna psaná pravidla a právě se chystá řádně "provětrat" neworleanské oddělení vražd… Ač se to zdá k nevíře, mezi oběma se navzdory všem rozdílům a neshodám začne rodit vztah. A tak Remy hledá vraha, o němž mu gangy ovládající podsvětí tvrdí, že není "jejich", bojuje s Ann pročesávající oddělení a podezření z korupce a ještě musí řešit osobní problémy, které sebou vztah s Ann přináší.

 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 97 minut

Původní název: The Big Easy

Světová premiéra: 26. února 1987 – Holandsko

Režie: Jim McBride

Scénář: Daniel Petrie Jr.

Produkce: Jack Baran, Mort Engelberg, Stephen J. Friedman, Tony Tagliere

Hudba: Brad Fiedel

Kamera: Affonso Beato

Společnost: Kings Road Entertainment

Natáčeno: Antoine’s Restaurant – 713 St. Louis Street, French Quarter, New Orleans, Louisiana, USA / French Quarter, New Orleans, Louisiana, USA / Louis Street, New Orleans, Louisiana, USA / New Orleans, Louisiana, USA / Piazza d’Italia – 377 Poydras Street, New Orleans, Louisiana, USA / Poydras Street, New Orleans, Louisiana, USA

Hrají: Dennis Quaid (detektiv Remy McSwain), Ellen Barkin (Anne Osborneová), Ned Beatty (Jack Kellom), John Goodman (detektiv Andre DeSoto), Lisa Jane Persky (McCabeová), Ebbe Roe Smith (Ed Dodge), Tom O’Brien (Bobby McSwain), Charles Ludlam (Lamar Parmentel), Grace Zabriskie (Mama), Marc Lawrence (Vinnie ‚The Cannon‘ DiMotti), Solomon Burke (Daddy Mention), Gailard Sartain (šéf Paul), Jim Chimento (Freddie Angelo), Edward St. Pe (strážník), Robert Lesser (‚Silky‘ Foster), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádné