Codi – Bojová letadla 6

Codi pokračuje v úterý 19. května 2009 v rozpracované řadě dalším dílem, na pulty přilétnou Bojová letadla 6 v ceně 49,- Kč. Tentokrát od roku 1944 do roku 1945.

  

LETECKÁ PŘEVAHA SPOJENCŮ

Německá pevnost odolává bombám z britských letadel Avro Lancaster. Pozdní zařazení stroje Heinekl 219 Uhu na bojovou frontu nezměnilo kurz války. Neustále vlny spojeneckých stíhaček a bombardérů na evropské obloze se staly předzvěstí blížícího se Dne D a invaze v Normandii. Továrny na výrobu raket V1 a V2 byly zničeny a cesta do Německa byla volná.

DEN D: PLÁN OVERALL 

Plán Overall, což byl název letecké části Operace Overlord, počítal s využitím mimořádných leteckých zařízení včetně těch, které do té doby nikdy nikdo neviděl. Několik hodin před vyloděním 2 395 letadel a 867 bezmotorových letadel vysadilo tři divize parašutistů 20 kilometrů od německého týlu.

HIROŠIMA A NAGASAKI 

Piloti kamikadze neboli lidské bomby se pokusili zbrzdit moc spojenců v zálivu Leyte i na ostrovech Iwojima a Okiwana. Ztráta životů tisíců fanatických Japonců však nedokázala odvrátit nástup letadla, které změnilo kurz války. Šlo o Boeing B-29 Flying Superfortress. Jeho ničivé schopnosti jsou spojovány s atomovou bombou. 6. srpna 1945 začal takzvaný „první atomový holocaust".

 

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL 4:3

Bonus: žádný