DVD HIT+ – Highlander 3

Některá pokračování by opravdu neměla vzniknout. Po kultovní jedničce přišla deklasující dvojka a nyní nám DVD Hit s datem 18. května 2009 do plánu zařadil Highlander 3 za 49,- Kč. Měl zůstat pouze jeden… Bez ohledu na to, že tenhle díl dvojku zcela ignoruje a dokonce si vypůjčuje od Barbara Conana.

 

  

Nesmrtelný skotský horal Connor MacLeod se po smrti svého prvního učitele Ramireze a milované manželky Heather vydal do Japonska, kde se u starého zbrojíře a mága Nakana dále zdokonaloval v boji mečem, učil se vzdorovat přeludům a posilovat intuici. Tady také poprvé do jeho života zasáhl podlý mág Kane, když zabil Nakanu a získal tak jeho schopnost vyvolávat přeludy. Jeskyně se však tehdy zřítila a uvěznila Kanea i jeho druhy. To všechno se stalo v 16. století a Connor MacLeod od té doby vybojoval mnoho soubojů a sťal mnoho hlav. Nyní ho však čeká souboj nejtěžší.

 

 

Kane, osvobozený ze závalu výpravou britské archeoložky Alex Johnsonové, se vrací, aby ho vyzval a získal jeho moc. Connor vytuší, že Kane je zpátky a vrátí se do New Yorku. Podaří se mu zabít jednoho z Kaneových mužů a získat jeho sílu. Tím však na sebe znovu upoutá detektiva Stenna, který ho už od událostí před devíti lety (viz první díl) považuje za pachatele hrůzných vražd. Protože však nemá důkazy, nemůže ho zatím zatknout. Také Alex Johnsonová Connora navštíví. Našla totiž v zavalené jeskyni kousek skotského kiltu a ráda by věděla, jak se dostal do Japonska. Horal sice předstírá, že nic nechápe, Alex se však vzápětí stane svědkyní jeho souboje s Kanem.

 

 

Connor sice protivníka zažene, přijde však o svůj meč. Vydá se proto do Skotska, aby si ve staré kovářské dílně ukoval nový. To se mu ovšem podaří až ve chvíli, kdy mu Alex, která všechno pochopila, přiveze potřebný kov z Nakamovy jeskyně. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí.

 

 

Akční fantasy snímek s prvky hororu vznikl v roce 1994 jako třetí díl slavného a nezapomenutelného filmu Russella Mulcahyho. Po nezdařeném pokusu převést ve druhém díle fantasy motiv prvního dílu na sci-fi, se tvůrci vrátili zpět původnímu pojetí a přestože se jim nepodařilo dosáhnout takového působivého výsledku jako tvůrcům prvního dílu, je výsledek mnohem lepší než předchozí díl. Ve spolupráci kanadských, anglických a francouzských filmařů ho podle scénáře Paula Ohla natočil nepříliš známý režisér Andy Morahan.

 

 

A jak film působí na diváky?

 

Christopher Lambert zase potřeboval na nájem na rok dopředu. Kdybych věděl, co z toho vznikne, to bych mu to raději zaplatil ze svýho.

 

Žánr: Fantasy / Akční / Dobrodružný / Sci-fi

Země původu: Kanada / USA / Velká Británie

Rok vzniku: 1994

Délka: 95 minut

Původní název: Highlander III: The Sorcerer / Highlander 3: The Final Conflict / Highlander: The Final Dimension

Světová premiéra: 30. listopadu 1994

Režie: Andrew Morahan

Námět: Brad Mirman, William N. Panzer

Scénář: Gregory Widen, Paul Ohl, Brad Mirman, René Manzor

Produkce: Eric Altmeyer, Mychèle Boudrias, Jean Cazes, Guy Collins, James Daly, Claude Léger, Charles L. Smiley

Hudba: J. Peter Robinson

Kamera: Steven Chivers

Společnost: Fallingcloud / Initial Groupe / Miramax Films / Transfilm

Natáčeno: Skotsko, Velká Británie / Japonsko / Kanada / Maroko / USA

Hrají: Christopher Lambert (Connor MacLeod/Russell Nash), Mario Van Peebles (Kane), Deborah Kara Unger (Alex Johnsonová/Sarah), Mako (Nakano), Raoul Trujillo (bojovník č.1), Jean-Pierre Perusse (bojovník č.2), Martin Neufeld (Stenn), Frederick Y. Okimura (starý Japonec), Daniel Do (Takamura), Gabriel Kakon (John), Louis Bertignac (Pierre Bouchet), Michael Jayston (Jack Donovan), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: trailery