Soukromé pasti DVD VII. – Tatínkova holčička

V cyklu Soukromé pasti se dostáváme do druhé poloviny. Každé úterý vychází další příběh. Dílů bylo natočeno celkem dvanáct.  Tento seriál vypovídá o problémech, které se patologicky objevují v naší současné společnosti.. Sedmý disk, který obsahuje díl s názvem Tatínkova holčička, jenž vyvolal zvláště velký ohlas u diváků, bude v prodeji od úterka 19. května 2009 za cenu 49,- Kč. 

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak.

Dvanáct televizních filmů o důležitých věcech života.

Můj otec mě miluje. Komu to mám říct? Patnáctiletá Veronika konečně žije ve fungující rodině. Její matka našla báječného partnera, který je i skvělým tátou… dokud se však Veronika nezačne proměňovat z holčičky v ženu.

Film Tatínkova holčička odvážně upozorňuje na jeden z nejbolestnějších společenských problémů. Přestože film samotný zobrazuje o to smutnější případ, že Veronika své oznámení o sexuálním zneužití nakonec stáhne, existuje mnoho způsobů, jak si říci o účinnou pomoc.

Až každá čtvrtá dívka a každý sedmý chlapec má u nás podle psycholožky PhDr. Tamary Cenkové zkušenost s nějakou formou sexuálního obtěžování. „Ta čísla jsou děsivá, proto je třeba o tomto problému otevřeně mluvit. Zneužívané děti bohužel nejčastěji tyto události tají a nesou si velice vážné následky po celý život,“ vysvětluje psycholožka.

„Sexuální zneužívání v rodině se ukázalo být tak častým problémem, dokonce i v jiných sociálních vrstvách, než by člověk předpokládal, že se před tím nedaly zavřít oči. Do Soukromých pastí tohle téma patří a zdálo se nám zbabělé vyhnout se mu,“ řekla Tereza Kopáčová, šéfka projektu.

Země původu: Česko
Rok vzniku: 2008

Hrají:


Berenika Kohoutová – Veronika, 15 let, studentka
Miroslav Etzler – Veroničin nevlastní otec, 42, lékař
Vanda Hybnerová – Veroničina matka, 37 let, na mateřské dovolené
Robert Jaškow, Filip Tomsa a další


Režie:
Petr Slavík

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 16:9

Zvuk: DD 2.0 česky
Titulky: české, anglické
Délka: 56 minut
Typ disku: DVD 5
Bonusy: Trailery k dalším dílům