North Video – Popínavé květy

I North Video začalo lovit v šuplíku původně televizních titulů. Ve středu 20. května 2009 to budou Popínavé květy v ceně 49,- Kč. Film je uvedený v archivu Filmového festivalu Karlovy Vary pod českým názvem Ranní sláva.

 

 

Informační zdroje jsou velmi skoupé, takže vše, co podařilo zjistit, se vejde na pár řádků. Děj filmu se odehrává na malé farmě v Georgii v roce 1940. Hlavní hrdinkou je vdova Elly Dinsmoreová, která si podá inzerát do místních novin, že hledá manžela. Protože je ve vysokém stádiu těhotenství, potřebuje někoho, kdo se postará o chod farmy i o její dvě děti. Na inzerát se přihlásí Will Parker, bývalý trestanec, který údajně v texaském nevěstinci zabil ženu. Oba jsou osamělí a oba se nechtíc ocitli na okraji lidské společnosti. Najdou cestu ke společnému štěstí a získají uznání a úctu konzervativních obyvatel amerického městečka?

 

Doplňme text z obalu pošetky:

 

Slavný román, který chytil miliony čtenářů za srdce, je nyní ve filmové podobě.

 

Tichý tulák Will Parker je bývalým trestancem, který chce začít nový život na venkově v Georgii, je rok 1941. Mladá vdova žijící na farmě se dvěma dětmi a čekající třetí si v zoufalství podá inzerát, že hledá manžela. Tak se seznámí s Willem. Navzdory minulosti Willa v něm Elly pozná dobrého člověka. Postupně k sobě zahoří láskou, která vyvrcholí sňatkem. Po krátké době přicházejí první potíže. Jeden z místních je nalezen mrtev a Will je hlavním podezřelým. Špinavá tajemství celého města začnou vyplouvat na povrch – to vše ve filmu, který nikoho nenechá chladným.

 

Zadní strana obalu 

 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 96 minut

Původní název: Morning Glory

Režie: Steven Hilliard Stern

Námět: LaVyrle Spencer

Scénář: Charles Jarrott, Deborah Raffinová

Produkce: Richard Hack, Jerry Leider, Michael Viner

Hudba: Jonathan Elias

Kamera: Laszlo George

Společnost: Dove Audio

Hrají: Christopher Reeve (Will Parker), Deborah Raffin (Elly Dinsmoreová), Lloyd Bochner (Bob Collins), Nina Foch (slečna Beaslyová), Helen Shaver (Lula Peaksová), J. T. Walsh (šerif Reese Goodloe), Susan Astley (Miriam Gaultierová), Ian Black (Bailiff), Leslie Carlson (Howard Pride), Todd Duckworth (Elroy Moody), Tom Heaton (Elliot Mobridge), Walter Marsh (Nat Macready), Stephen E. Miller (Harley Overmire), Scott Owen (reportér), Joel Palmer (Donald Wade), a další

České znění vyrobila Tvůrčí skupina Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského, Česká televize v roce 1995: Martin Zahálka (Christopher Reeve), Simona Postlerová (Deborah Raffin), Petr Pelzer (Lloyd Bochner), Věra Kubánková (Nina Foch), Jana Boušková (Helen Shaver), Jiří Plachý (J. T. Walsh), Jitka Morávková, Miloslav Študent, Jaroslav Pešice, Martin France, Milan Slepička, Jan Sedliský, Zdeněk Blažek

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: česky  

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádné