Vapet dětem – Benji

Pes – nejlepší přítel člověka. Roztomilý pes – nejlepší přítel filmového průmyslu. Vapet v sobotu 6. června 2009 nabídne Dětem dalšího zástupce, film Benji za 48,- Kč. Příběh toulavého psíka, který pomůže odhalit únosce dětí.

 

  

Benji je malý roztomilý pes neurčité rasy, který nemá majitele, ale není to tak docela tulák, který je sám. Žije v opuštěném domě a každý den chodí do města, kde ho mají všichni rádi. Nejraději navštěvuje dvě děti, Mary a Paula. U nich dostává každý den snídani a může si s nimi hrát. Děti by si Benjiho rády nechaly, ale tatínek jim to nechce dovolit. Nepomáhají prosby ani přemlouvání, tatínek je neoblomný. Přesvědčí ho Benji, aby změnil názor?

 

 

Benji s chytrýma očima, které dovedly vyjádřit radost, smutek, hněv i lásku, je skutečně hrdinou celého filmu, který měl neobyčejný úspěch u diváků a kladný ohlas u kritiky. Benji se stal ve své době v Americe nejoblíbenějším psem.

 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1974

Délka: 82 minut

Původní název: Benji

Světová premiéra: 17. října 1974 – USA

Režie: Joe Camp

Scénář: Joe Camp

Produkce: Joe Camp, Erwin Hearne, Ed Vanston, Ben Vaughn

Hudba: Euel Box

Kamera: Don Reddy

Společnost: Mulberry Square Productions

Natáčeno: Denton, Texas, USA / McKinney, Texas, USA

Hrají: Patsy Garrett (Mary), Allen Fiuzat (Paul), Cynthia Smith (Cindy), Peter Breck (Dr. Chapman), Frances Bavier (paní s kočkou), Terry Carter (Tuttle), Edgar Buchanan (Bill), Tom Lester (Riley), Christopher Connelly (Henry), Deborah Walley (Linda), Mark Slade (Mitch), Herb Vigran (poručík Samuels), Larry Swartz (Floyd), J. D. Young (policista), Erwin Hearne (pan Harvey), Katie Hearne (paní Harveyová), Don Puckett (muž v civilu), Ed DeLatte (Bob Fielding), Victor Raider-Wexler (Payton Murrah), Charles Starkey (strážce), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: žádný