Levné knihy – Cheap Trick – 5 CD

A do třetice z Levných knih: pod názvem Cheap Trick –  Original Album Classics se skrývá kolekce celkem 5 alb této svérázné heavy rockové kapely. A to vše za 199,- Kč.

Americká čtveřice Cheap Trick vznikla v závěru roku 1973 v průmyslovém městě Rockford ve státě Illinois. Její kořeny sahají až do konce 60. let, kdy kytarista Rick Nielsen hrál společně s baskytaristou Tomem Peterssonem ve skupině Fuse, která roku 1969 vydala u firmy Epic jedno neúspěšné album. Poté, co se kapela přestěhovala do Philadelphie, změnil Nielsen s Peterssonem název souboru na Sick Man of Europe. Skupina v roce 1972 podnikla neúspěšné evropské turné a o necelý rok později se vrátila do Rockfordu. Po příchodu bubeníka Buna E. Carlose a zpěváka Randy "Xeno" Hogana přejmenoval Nielsen s Peterssonem nově utvořenou čtveřici na Cheap Trick. Koncem roku 1974 byl Hogan vyhozen a na jeho místo nastoupil vokalista Robin Zander. V následujících dvou letech kapela neúnavně koncertovala a dokázala odehrát více než 200 vystoupení za rok. "Laciný trik" si brzy vydobyl pověst výtečné koncertní skupiny jenž dělala předskokany kapelám Kinks, Kiss, Santana, AC/DC a Queen. Když v roce 1976 čtyřka Cheap Trick podepsala smlouvu s firmou Epic, měla v repertoáru většinu skladeb, které se později objevily na jejich prvních třech albech.

Země původu: Chicago,  Illinois, USA
Rok vzniku: 1973
Styl: Heavy Rock
Web: http://www.cheaptrick.com/

Balení obsahuje pět původních alb Cheap Trick: Cheap Trick, In Color, Heaven Tonight, All Shook Up a Next Position Please. Všechna alba obsahují ještě bonusové skladby. Celkem 72 skladeb.