Levné knihy – Heart – Alive in Seattle (Blu-Ray)

I když investice do nosičů Blu-Ray se většinové části čtenářů těchto stránek bude zdát minimálně předčasná (jak ostatně ukázala někdejší anketa), a to hlavně vzhledem k cenám těchto nosičů, díky Levným knihám se dají sehnat i modré disky za ceny příznivější než nabízí většina ostatních prodejců. Koncert skupiny HEART vyšel původně na DVD Alive in Seattle v roce 2003 u Image Entertainment. Nyní si ho fanoušci mohou prohlédnout znovu po digitálním vyčistění a ve vysokém rozlišení na nosiči Blu-Ray. Cena 299,- Kč.

Prapočátek americké skupiny Heart sahá až do roku 1963, kdy ve Vancouveru založil baskytarista Steve Fossen se dvěmi přáteli, kytaristou Rogerem Fisherem a kytaristou Mikem Flickerem trio Army, které se později přejmenovalo na White Heart a začátkem 70. let si zkrátilo název na Heart. V encyklopediích se většinou jako datum vzniku  Heart zmiňuje až rok 1973, kdy se ke skupině připojila kytaristka, klávesistka a zpěvačka Ann Wilson (nar. 19. 6. 1950), kterou o rok později následovala i její mladší sestra Nancy (nar. 16. 3. 1954), zkoušející do té doby štěstí jako folková zpěvačka a kytaristka. Obě sestry vyrostly v severní Kalifornii a také na Taiwanu. Teprve během dospívání se s celou rodinou přestěhovaly do Seattlu. Černovláska Ann byla spíše samoukem a oficiálně se v dětství neučila na žádný hudební nástroj, zatímco blonďatá Nancy navštěvovala lekce na kytaru a flétnu. Sestry Wilsonovy byly odchovány britským rockem 60. let a často hrávaly coververze Led Zeppelin.

Země původu: Seattle
Rok vzniku: 1973
Styl: Rock

Skladby: Crazy For You, Sister Wild Rose, The Witch, Straight On, These Dreams, Mistral Wind, Alone, Dog and Butterfly, Mona Lisas and Mad Hatters, Battle of Evermore, Heaven, Magic Man, Two Faces of Eve, Love Alive, Break the Rock, Barracuda, Wild Child, Black Dog, Dreamboat Annie.

Délka: 103 minuty.