Filmag zábava – Ocelový meč

Média ho před časem předčasně pohřbila, ale my se můžeme podívat, jaký to byl jura, i když zrovna hříšně netančil. Filmag v ediční řadě Zábava v pátek 12. června 2009 nabídne Ocelový meč za 45,- Kč – Patrick Swayze v hlavní roli osamělého neohroženého pouštního bojovníka. V hrůzné budoucnosti může jeden muž změnit osud celé země. Akční pecka s hudbou Briana Maye.

 

  

Nacházíme se kdesi v budoucnosti, kdy se ze světa stala pouze suchá pláň. Oceány již neexistují a jezera jsou vyschlá na prach. K posledním pramenům pitné vody se stahují přeživší lidé a budují kolem nich města.

 

 

Jednu takovou osadu však vykořisťuje proradný Damnil a jeho skupina banditů a zabijáků. Jejich studny totiž rychle schnou a potřebují vodu správců osady za každou cenu. Naštěstí do města v ten čas přichází osamělý válečník s dlouhým mečem na zádech, který se před zločinci odmítá sklánět. Damnilově skupině začíná být jedinou překážkou v cestě a zároveň se jeho činy stávají nekompromisní výzvou k boji.

 

 

A další z výpůjček od těch, co viděli:

 

Příběh je prostý a okoukaný, postavy šablonovité (drsný hrdina s temnou minulostí, idealistická vůdkyně mírumilovné komunity, její sympatická tvrdá pravá ruka, záporák a jeho zabiják), pěstní a mečové souboje slabé, nepadne žádná hláška, pochválit lze snad jen pouštní výpravu, která připomene Hvězdné války, stejně jako vlasové kreace většiny zúčastněných připomenou pankáče z Maxe.

 

 

A nebo třeba tady.

 

Žánr: Akční / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 96 minut

Původní název: Steel Dawn

Světová premiéra: 6. listopadu 1987 – USA, New York

Režie: Lance Hool

Scénář: Doug Lefler

Produkce: Edgar Bold, Conrad Hool, Lance Hool, William Quigley, Larry Sugar

Hudba: Brian May

Kamera: George Tirl

Společnost: Yellowpine Ltd.

Natáčeno: Dead Vlei, Namib-Naukluft Park, Namibie

Hrají: Patrick Swayze (Nomád), Lisa Niemi (Kasha), Anthony Zerbe (Damnil), Christopher Neame (Sho, Hired Killer), Brion James (Tark, Kasha’s Foreman), John Fujioka (Cord the Peacemaker), Brett Hool (Jux), Marcel Van Heerden (Lann), Arnold Vosloo (Makker), James Whyle (Tooey, Kasha Farmhand), Russel Savadier (Off, Kasha Farmhand), Joe Ribeiro (doktor Cali), Alex Heyns (kněz), Brad Morris (Bluto), Tullio Moneta (Henchman), David Sherwood (obchodník)

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?