Filmhouse – Poklad Aztéků

Dnes, 09. června, máme možnost si na stáncích zakoupit 10. disk edice Hrdinové Divokého Západu přicházejí. Filmhouse vydává DVD s filmem Poklad Aztéků, jehož pokračování vyšlo již dříve, za obvyklých 50,- Kč. Příběh je situován do Mexika roku 1864, kdy v zemi zuří občanská válka. V roli Dr. Sternaua se setkáme s Lexem Barkerem, překvapením je obsazení Gérarda Barraye (někdejší D´Artagnan) do role záporáka Alfonsa.

Mexiko 1864. Zuří občanská válka mezi stoupenci prezidenta Benita Juaréze a mexického císaře Maxmiliána. Obě znepřátelené strany by rády nalezly bájný poklad Aztéků, který by jim pomohl zajistit vítězství. Dr. Sternau, přítel prezidenta Juaréze se dostává do konfliktu se zpupným kapitánem Verdojou a stávají se z nich nepřátelé na život a na smrt. Mladý hrabě Alfonso předstírá lásku k indiánské princezně Karje, aby z ní vylákal místo ukrytého pokladu. Uvěří aztécká princezna proradnému Alfonsovi? A co se stane s doktorem Sternauem, který se po zápasu s Verdojou zřítil do kráteru sopky?

Podrobnější informace o tomto filmu naleznete zde.

Země původu: Západní Německo, Itálie, Francie

Rok vzniku: 1965

Originální název: Der Schatz der Azteken

Žánr: Western, dobrodružný

Režie: Robert Siodmak

Scénář: Ladislav Fodor, R.A.Stemmle, Georg Marischka

Kamera: Siegfried Hold

Hudba:  Erwin Halletz

Hrají: Dr.Sternau – Lex Barker, Hasenpfeffer – Ralf Wolter,  Hrabě Alfonso – Gérard Barray,  Verdoja – Rik Battaglia, Josefa – Michele Girardon, Rosita Arbellez – Alessandra Panaro , Karja – Theresa Lorca a další …

Údaje o DVD:

Zvuk:  DD 2.0 německy, DD 2.0 česky
Titulky: české
Obraz: barevný 2,35:1
Délka: 97 minut

Typ DVD: DVD 9
Bonusy: Upoutávka, fotogalerie, profily postav (Kapitán Lazoro Verdoja, Andreas Hasenpfeffer), filmový omyl