Filmag válka film – Jednotka 08/15 ve válce

Filmag v ediční řadě Válka film v úterý 16. června 2009 pokračuje druhým dílem trilogie a nabídne film Jednotka 08/15 ve válce za 45,- Kč. Filmová verze románu Hanse Hellmuta Kirsta ukazuje ve třech samostatných celovečerních dílech ironický pohled na hitlerovský wehrmacht.

 

  

Třetí baterie, se kterou jsme se seznámili v úvodním filmu, je na frontě v Rusku. Vesnice, ve které se usadili, slouží jako zdroj obživy německých vojáků. Hlavní hrdina – mladík Vierbein – dostává nejprve úkol ve své vlasti a poté se vrací coby vyhlášená likvidátor tanků. Toho využije nový ambiciózní velitel, který se rozhodne vyslat Vierbeina do bojů s několikanásobnou přesilou. Dny sympatického mladíka se tak zdají být definitivně sečteny.

 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: Západní Německo

Rok vzniku: 1955

Délka: 90 minut

Původní název: 08/15 – Zweiter Teil

Světová premiéra: 12. srpna 1955 – SRN

Režie: Paul May

Námět: Hans Hellmut Kirst

Scénář: Ernst von Salomon

Produkce: Ilse Kubaschewski, Walter Traut

Hudba: Rolf A. Wilhelm

Kamera: Georg Krause

Společnost: Divina-Film

Hrají: O. E. Hasse (Oberstleutnant von Plönnies), Rolf Kutschera (Hauptmann Witterer), Emmerich Schrenk (Oberleutnant Schulz), Rainer Penkert (Oberleutnant Wedelmann), Joachim Fuchsberger (Wachtmeister Asch), Hans Christian Blech (Wachtmeister Platzek), Paul Bösiger (Unteroffizier Vierbein), Peter Carsten (Stabsgefreiter Kowalski), Ellen Schwiers (Natascha), Helen Vita (Lore Schulzová), Gitta Lind (Charlotte), Erica Beer (Viola), Ulla Melchinger (Lisa), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?