Vapet pro každého – Pojízdná kantýna

U některých vydávaných DVD toho ani není třeba moc měnit oproti minulému popisu. V úterý 16. června 2009 za 48,- Kč nám Vapet v edici Pro každého doplní další bílé místo filmografie Jackiho Chana titulem Pojízdná kantýna.

 

  

Bratranci Thomas a David vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit.

 

A opět pár zajímavých vypůjčených komentářů:

 

Pitomoučký příběh o dvou kamarádech a jednom soukromém detektivovi, kteří musí ochránit krásnou dívku před zabijáky. Celé se to odehrává v Barceloně (pohlednicové záběry jsou všudypřítomné, hrdinové se motají dokola kolem těch nejvýznamnějších pamětihodností, osvěžující je z tohoto hlediska snad jen jedna scéna odehrávající se nahoře na rozestavěné Sagradě familia), a jak už to u některých Jackieho filmů bývá, nejlepší ze všeho je závěrečná bitka.

 

 

Jackieho první film natáčený v Evropě, konkrétně v Barceloně. I obsazení je mezinárodní, v rolích záporáků se představí šampión v kickboxu Benny "The Jet" Urquidez a šampión v karate Keith Vitali. Právě souboj Jackieho s Urquidezem na zámku na konci filmu vyhrál v řadě anket o nejlepší JC souboj.

 

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Hong Kong / Španělsko

Rok vzniku: 1984

Délka: 105 minut

Světová premiéra: 17. srpna 1984 – Hong Kong

Původní název: Kwai tsan tseh / Kuai can che / Wheels on Meals

Režie: Sammo Hung Kam-Bo

Scénář: Antonio Llorens, Edward Tang

Produkce: Raymond Chow

Kamera: Francisco Riba, Arthur Wong

Společnost: Golden Harvest Company / Laurenfilm

Natáčeno: Barcelona, Cataluña, Španělsko

Hrají: Jackie Chan (Thomas), Sammo Hung Kam-Bo (Moby), Biao Yuen (David), Lola Forner (Sylvia), Benny Urquidez (Thug), Keith Vitali (Thug), Herb Edelman (Matt), Susana Sentís (Gloria), Mercedes Albert, Miguel Aniles, Paul Chang (Davidův otec), Josep L. Dallester, Mariló Domínguez, Josep Lluís Fonoll, Montserrat Julió, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 kantonsky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný