North Video – Battlestar Galactica 12. DVD

Některé věci jsou takřka neměnné. Na obalech již dlouho inzerované firemní stránky vydavatelství se dlouho „chlubí" omluvou, že už brzy budou vybaveny úplnými informacemi a titulkem v záhlaví Stránky jsou ve výstavbě. Nic to ale nemění na tom, že North Video v další úterý, tentokrát 16. června 2009, nabídne opět v řadě Světový seriál již 12. disk s dalšími dvěma epizodami seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

Na minulém díle byl ohlášen bonus v podobě rozšířené verze 10. epizody, která má dosáhnout 57 minut.

 

DVD obsahuje jako vždy 2 epizody:

 

9. Let Fénixe (Flight of the Phoenix)

Režie: Michael Nankin

Scénář: Bradley Thompson, David Weddle

 

 

Šéf Tyrol má špatnou náladu. Nejdříve se chytne s kapitánem Adamou a následně se díky "troše" alkoholu popere s Helem kvůli Sharon. Poté, co je nucen poslat další Viper do šrotu, rozhodne se, že postaví novou stíhačku ze starých dílů. Jeho zdánlivě nemožný úkol ze začátku vyvolává posměšky ostatních členů posádky. Nakonec se ale přidá celý tým, dokonce i skeptický plukovník Tigh.

 

Mezitím se v počítačích Galacticy znovu objeví cylonský virus. Působí zmatek nebezpečnými zkraty, výpadky proudu, vyřazením vzduchových filtrů. Virus je doktorem Baltarem označen jako cylonská "logická bomba". Sharon, neustále zavřená v cele na Galactice, řekne, že jde o předehru nadcházejícího útoku, která má udělat Galacticu neschopnou boje.

 

Komandér Adama rozkáže flotile provést nouzový skok, zatímco Galactica zůstává vzadu a snaží se vypořádat s virem i s dvěma stovkami útočících cylonských Raiderů. I když jsou Sharoniny pohnutky nejasné, (představují Cyloni skutečně hrozbu jejímu nenarozenému dítěti, nebo pracuje podle nějakého cylonského plánu?) obrátí virus proti útočící cylonské flotile a umožní bezmocně obklíčeným Viperům vyhrát bitvu bez jediné ztráty.

 

Morálka posádky stoupne ještě víc, když Tyrolův projekt vyrazí na zkušební let – jako nová stealth stíhačka jménem Blackbird…

 

10. Pegasus (Pegasus)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Anne Cofell Saunders

 

 

Když se z ničeho nic objeví na radaru neidentifikovatelný objekt, nikdo netuší, že jde o battlestar Pegasus, zřejmě jediný další přeživší battlestar. Rozedraná posádka Galacticy se setká se svými protějšky z Pegasu – Admirálem Helenou Cainovou, jejím výkoným důstojníkem plukovníkem Jackem Fiskem a kapitánem Colem "Stingerem" Taylorem, který je CAGem na palubě Pegasu. Komandér Adama předává velení flotily do rukou admirála Cainové.

 

Admirál Cainová Adamovi vypráví, jak na Pegasus zaútočili Cyloni, když prováděli údržbu v jednom z vesmírných doků a měli všechny počítače mimo provoz. Tak nebyli ochromeni cylonským virem a byli schopni provést FTL skok do neznáma a vyhnout se tak nukleární genocidě. Od té doby posádka Pegasu neúprosně honila a likvidovala Cylony. Poté, co se Gaius Baltar dozvěděl, že na palubě Pegasu mají také cylonského vězně, oznámil admirálu Cainové, že při jeho vyslýchání Sharon se dostavily jisté úspěchy, a tak byl pozván na palubu Pegasu, aby podrobil výslechu jejich vězněného Cylona – Number Six.

 

Pegasus vlastně objevil Galacticu náhodou při sledování cylonské flotily. Admirálu Cainové se podařilo získat snímky této flotily, která je tvořena dvěma basestary, několika podpůrnými loděmi a jednou úplně neznámou lodí. Rozhodne se na flotilu zaútočit a zničit onu neznámou loď. I přesto že Adama chce na neznámou loď zaútočit a tím pořádně vystrašit Cylony, je pěkně naštvaný, když admirál Cainová přeloží důležité členy posádky k sobě na Pegasus za jejich provinění vůči vojenskému řádu. Jedná se samozřejmě o Apolla a Starbuck. Jakoby to nestačilo, při briefingu ohledně chystaného útoku na cylonskou flotilu je Starbuck vyloučena z mise za kritiku připravovaného plánu.

 

Mezitím se poručík Thorne, hlavní vyšetřovatel na Pegasu, rozhodne zlomit Sharon stejně, jako to udělal Gině (Number Six). Když se to však dozvědí Helo a Tyrol, přispěchají Sharon na pomoc. Rvačka končí smrtí poručíka Thorna. Admirál Cainová nesestaví řádný soud a nařídí popravu útočníků. To Adamu značně vyvede z míry. Nehodlá nechat popravit své dva muže bez řádného soudu. Pošle pro ně Raptora s mariňáky a dva Vipery. To však admirál Cainová nehodlá tolerovat a vypustí na Galacticu letku Viperů. Adama udělá totéž…

 

A jako obvykle – obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 42 a 57 minut

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný

 

Kapitoly