Filmhouse – Vinnetou a Old Firehand

Společnost Filmhouse dnes pokračuje již jedenáctým diskem série Hrdinové Divokého Západu přicházejí. Titul, který vyšel v úterý 16. června 2009, se jmenuje Vinnetou a Old Firehand, cena zůstává i nadále 50,- Kč.

Syn náčelníka Apačů Vinnetou je se svou sestrou Nšo-či a několika bojovníky přepaden hordou banditů. Život jim zachrání trappeři vedení Old Firehandem, kteří se objeví právě včas. Útočníci patří k Silersově bandě a tito muži terorizují městečko Miramonte. Policejní seržant Mendozza zavřel ve městě za vraždu Silersova bratra. Tomu se podaří za pomoci několika zrádců uprchnout z vězení. Jeden z trapperů ho však na útěku zastřelí. Silers zuří a přísahá pomstu. Jeho banda se spojí s tlupou dalších desperátů vedeným kapitánem Quilverem a vrhají se na město. Miramonte hoří a vzduch se chvěje výbuchy dynamitových náloží. Slavný westman Old Firehand nehodlá nečinně přihlížet. Po jeho boku navíc stojí mladý Vinnetou a jeho krásná sestra Nšo-či.

Velmi podrobné informace o filmu, místech natáčení, fotogalerii a další naleznete zde .
Země původu: Západní Německo, Jugoslávie

Rok vzniku: 1966

Originální název: Winnetou und sein Freund Old Firehand

Žánr: Western, dobrodružný

Režie: Alfred Vohrer

Scénář: Harald G. Peterson, C.B. Taylor, David De Rezske

Kamera: Karl Löb

Hudba:  Peter Thomas

Hrají: Vinnetou – Pierre Brice, Old Firehand – Rod Cameron, Nšo-či – Marie Versini, Silers – Harald Leipnitz, Tom – Todd Armstrong, Mendozza- Rick Bataglia a další…

Údaje o DVD:

Zvuk:  DD 2.0 německy, DD 2.0 česky
Titulky: české
Obraz: barevný 2,35:1
Délka: 91 minut

Typ DVD: DVD 9
Bonusy: Upoutávka, z natáčení, rozhovor, filmový omyl, fotogalerie, zajímavosti, profily postav (Old Firehand, Trapper Tom)