Aha! – Světoběžník 7 – Malebný jih

Řada pondělního Aha! "Světový dokument" a její nová cestopisná série Světoběžník se dostává ke svému dalšímu pokračování. V pondělí 16. června 2009 vyjde sedmý disk tohoto desetidílného cyklu s názvem "Malebný jih". Cena 49,- Kč.  

1. Cognac – 30:07

Tento region nebyl turismem ještě skutečně odhalen, a mohl si proto uchovat svůj šarm až do dnešních dnů. Zčásti dobře zachovalé budovy a kostely z různých století vtahují pozorovatele do svých kouzel. Hlavní atrakcí však je a zůstane koňak, jehož výrobu je zde možno sledovat na mnoha místech.

2. Provence – 29:48

Provence je nejnavštěvovanějším francouzským regionem, a není se co divit. Nabízí nejen hezká přímořská letoviska a pláže, ale také kouzelné vnitrozemí Camargue s jeho koňmi, města jako Avignon, římskou architekturu. Hmm…, a ta skvělá kuchyně!

 

3. Auvergne – 30:00

Přímo uprostřed Středofrancouzského masivu leží relativně nedotčený region Auvergne. Je to největší vulkanická oblast v Evropě. Už sám tento fakt dělá Auvergne zajímavým, navíc se zdejší kraj může pyšnit klenoty románské architektury a kouzelnými romantickými městečky.

4. Toskánsko – 30:00

Města jako Pisa a Florencie, pitoreskní městečka Siena či San Gimignano lákají cestovatele a milovníky umění snad z celého světa. Toskánsko, to je kus země provoněný sluncem a vinnou révou, krajina snů a romantiky.

 

5. Champagne – 30:00

Klid a pohoda dělají tuto oblast něčím zvláštním. Romantické vesnice vnořené do překrásné krajiny přenášejí návštěvníky zpátky do minulosti. Tady, přímo v srdci Francie, se zdá, že se tu již před dávnými věky zastavil čas. Stres a shon tu člověk hledá marně. A navíc odtud pochází nejslavnější dítě této oblasti, šampaňské.

6. Sicílie – 30:04

Sicílie, nádherný ostrov se třemi tisíci let kultury a překrásnou krajinou. Největší ostrov Středozemního moře přímo fascinuje svou rozmanitostí. Avšak nejenom krajina přitahuje návštěvníky. Sicílie je také historickou pokladnicí starověku a nabízí až nečekaný repertoár charakteristických pokrmů a výrobků, který se nedá srovnávat se žádnou jinou oblastí.

Údaje o DVD:

Délka: 180 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky 

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný