Blesk – Chalupáři 5

 

Další díly kultovního seriálu Chalupáři na již pátém disku vyjdou ve čtvrtečním Blesku zítra 18. června 2009. Disk bude obsahovat díly č. 9 a 10. Cena 49,- Kč

 

 

Jiří Sovák, Josef Kemr a Jiřina Bohdalová v oblíbeném komediálním seriálu (1975). 

 

Jedenáctidílný seriál komediálních příběhů F. Vlčka a V. P. Borovičky, který již od své premiéry v roce 1975 potěšil řadu diváků mnoha generací, čerpá svůj humor ze symbiózy člověka městského a člověka vesnického. Popularitu získal nejen pro své hvězdné obsazení, ale i pro základní tón, jímž je tolerance, lidská vzájemnost a porozumění. 

 

09. Náhradník – 51:20

Evžen má chřipku a stůně. Bohouš dostane telegram, že jeho kamarád, s nímž byl v Turecku na montážích, zemřel. Před pražským krematoriem se však ukáže, že to byl jen vtip. Bohouš se tam s kamarádem Balabánem setká. Zatím Evžen s Fuchsovou, která o něho v době nemoci pečuje, nacvičují záchranu ohrožených dýcháním z úst do úst. Bohouš přivádí kamaráda z montáží Toníka Balabána do chalupy. Evžen se Bohoušovi svěří, že v horečce málem slíbil Fuchsové manželství. Ten vidí, že Evženova svoboda je nebezpečně ohrožena. 

 

Jinými slovy:

 

Bohoušův kamarád Balabán svolí k jeho plánu, který má zachránit Evžena před Dášou Fuchsovou. Balabán úspěšně Fuchsovou svádí a jejich vztah přetrvá i poté, co se celý plán provalí.

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Kapřín – 38:58

Evženův a Bohoušův sen proměnit místní rybník v atraktivní turistickou lokalitu se začíná naplňovat. Bude se stavět a materiál se zatím vezme z kravína. U rybníka vznikne rybářská bašta s ohništěm, návštěvníci budou chytat kapry a hned si je mohou upéct. Všem vesničanům pomáhá Balabán, Fuchsová se o něj stará, nosí mu dietní jídlo. Evžen zuří. V té době si Evženova rodina začíná budovat u dědy v podkroví nové místnosti. Ve vesnici se proslýchá, že si na to kradou materiál, určený na areál u rybníka. 

 

Nebo jinak:

Rybník v Třešňové se mění v turistickou lokalitu. Křivé obvinění Evžena z krádeže stavebního materiálu brzy bere za své, a tak může propuknout i za asistence televizního štábu, natáčejícího o areálu reportáž, velká otevírací oslava.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1975

Režie: František Filip

Druhá režie: Bohumil Kouba

Scénář: František Vlček, Václav Pavel Borovička

Dramaturgie: Jindřich Švehla

Produkce: Václav Rouha, Luděk Marold, Zdena Černá

Hudba: Luboš Fišer

Kamera: Rudolf Stahl

Druhá kamera: Karel Dobřichovský, Stanislav Kautský

Architekt: Petr Bárta, Jan Zázvorka

Kostýmy: Lída Novotná, Jaroslava Veselá

Střih: Karel Kohout

Zvuk: Ladislav Hausdorf

Masky: Miloslav Jandera

Výprava: Jiří Cvrček

Hrají: Jiří Sovák (Evžen Huml), Josef Kemr (Bohouš Císař), Jana Hlaváčová (Jarča, Evženova dcera), Josef Vinklář (Alois Krbec, Siola, Evženův zeť), Josef Větrovec (předseda Mrázek), Jiří Schmitzer (Slávek, Evženův vnuk), Jiřina Bohdalová (Dáša Fuchsová), Vladimír Menšík (Tonda Čihák), Darja Hajská, František Filipovský, Josef Hlinomaz (Makovec), Václav Kotva, Mahulena Bočanová (Miluška), Jaroslav Moučka (Voborník), Josef Beyvl (Brabec), Ilja Prachař (Antonín Balabán), Gabriela Vránová (Anička Čiháková), Hana Maciuchová (Vlastička Makovcová), Otto Lackovič (Fero), Ljuba Skořepová (Aranka), Jiří Adamíra (doktor Motl), Alena Vránová (paní Míla), Josef Bek (reportér), Jindřich Narenta (němec), Václav Sloup, Jan Pohan, Josef Patočka (obvodní doktor), Jiřina Bílá, Milica Kolofíková, Ludmila Roubíková, Jan Teplý (muž skládající uhlí), Josefa Pechlátová, Karel Houska, Věra Tichánková, Josef Čáp, Robert Vrchota, Ladislav Frej, Karel Smrž, Vítězslav Černý, Jarmila Beránková, Václav Fišer, Růžena Lysenková, Pavel Spálený, Blanka Vikusová, Vladimír Pospíšil, Otto Budín, Věra Koktová, Mirko Musil, Stella Zázvorková, Božena Böhmová, Nina Popelíková, Jaroslava Tvrzníková, Alena Kreuzmannová, Vlastimil Hašek (příslušník SNB), Zdeněk Braunschläger, Ondřej Stýblo, František Srb, Petra Kodýmová, Boleslav Skalski, Miriam Chytilová, Hana Malířová, Jiří Fejfar, Jiří Lír (prodavač v obchodu s hudebními nástroji), Zdeněk Kutil, Václav Lohniský (příslušník SNB), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, audiopopis pro těžce zrakově postižené.

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný