Filmag horor – Kvílení vlkodlaků III

Filmag nás v ediční řadě Horor ve středu 24. června 2009 přesvědčí o tom, že naši herci neúčinkují jen v domácích filmech. V roli vlkodlačí dámy se nám ve Kvílení vlkodlaků III za 45,- Kč představí Dagmar Bláhová.

 

  

Vzejde z lásky člověka a vlkodlaka něco dobrého? Zubaté příšery vyjí svou píseň smrti.

 

 

Hluboko v Australské buši žije kmen domorodců, který se od těch ostatních v mnohém liší. Jeho příslušníci jsou do jednoho postiženi lykantropií, a jelikož se nacházíme u protinožců, je logické, že jde o vačnatce. Není divu, že taková skupina humanoidů neunikne pozornosti vědců. Krize nastává, když se jeden ze sociologů zamiluje do příslušnice kmene a z jejich milostného vztahu vzejde vlkodlačí dítě. Jak se lidská společnost vyrovná s novou rasou, vyzbrojenou drápy a tesáky? Podaří se zamilovanému páru uchránit své soukromí a přežít? Mají vlkodlaci právo na život?

 

 

A opět citujme znalce:

 

 

Něco ve stylu brakových pokračování Planety opic. Jsou tu určité světlé body. Jednoznačně velice zajímavé masky vlkodlaků a velmi nápadité jejich útoky na lidi. A aby to nebylo málo, tak se režisér k socialnímu dramatu a hororu rozhodl přidat ještě komedii a parodii. Scény, kdy se z jedné vlkodlačice stává herečka a ona dokonce dostává Oscara jsou nářezové. Nemluvě o linii vyprávění popisující výchovu mláďátka vlkodlaka ve vaku matky. Sečteno podtrženo slušná kuriozita a povinnost pro fanoušky hororů.

 

 

Žánr: Komedie / Horor

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 1987

Délka: 94 minut

Původní název: Howling III / Howling III: The Marsupials

Světová premiéra: 15. května 1987 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Philippe Mora

Námět: Gary Brandner

Scénář: Philippe Mora

Produkce: Gilda Baracchi, Steven A. Lane, Philippe Mora, Robert Pringle, Edward Simons, Charles Waterstreet

Hudba: Allan Zavod

Kamera: Louis Irving

Společnost: Bancannia Holdings Pty. Ltd.

Natáčeno: Sydney, New South Wales, Austrálie

 

 

 

Hrají: Barry Otto (profesor Harry Beckmeyer), William Yang (Siberian Peasant), Imogen Annesley (Jerboa), Deby Wightman (vlčí žena), Leigh Biolos (Donny Martin), Christopher Pate (agent #1), Max Fairchild (Thylo), Jerome Patillo (agent #2), Dagmar Bláhová (Olga Gorkiová), Ralph Cotterill (profesor Sharp), Michael Pate (president), Carole Skinner (Yara), Frank Thring (Jack Citron), Jenny Vuletic (Goolah), Glenda Linscott (Bahloo), Roger Eagle (kněz), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?