Vapet vás baví – Odejít jako vrah

Čtvrtek 25. června 2009 za 48,- Kč obsadí Vapet v edici Vás baví pulty komedií Odejít jako vrah. Na každého jednou dojde, i když si to nikdo nechce připustit. Hvězdně obsazená komedie se špetkou černého humoru a spoustou zmatků.

 

  

Popisy tohoto filmu jsou tentokrát vcelku protichůdné:

 

Když profesor Jack Lambert zjistí, že jeho soused Max Mueller je ve skutečnosti nacistický válečný zločinec Karl Luger, rozhodne se vzít spravedlnost do svých rukou. Nikdo jiný se toho totiž zjevně ujmout nehodlá. Jackův plán je tak promyšlený, že policii ani na chvíli nenapadne, že by mohlo jít o vraždu, a případ vyhodnotí jako sebevraždu. Na Jacka nepadl ani stín podezření. Měl by být spokojený, ale není. Svět přece musí vědět, že to nebyla sebevražda, ale že Luger zkrátka od někoho slíznul, co zasloužil. Pošle tedy na policii anonym se svým přiznáním. To si to ale pěkně zavařil!

 

Anebo:

 

Univerzitní profesor etiky Jack Lambert náhodně zabrání smrti svého souseda Maxe Muellera. Začne se zajímat o jeho minulost a objeví, že má něco společného s nacistickým vrahem a velitelem koncentračního tábora Lugerem. Lambert ale nemůže Muellerovi vůbec nic dokázat. Existuje jen jediná možnost, jak získat přesvědčivé důkazy: vzít si jeho ošklivou a studenou dceru Inge za ženu!

 

 

Takže tumáte a hlodejte si. A i když tenhle film běžel v roce 2001 na ČT, tak tentokrát ukrást uživatelské komentáře není kde, informace o ději jsou tedy zatím ve hvězdách. Podle zahraničních anotací je zřejmě pravda někde uprostřed. Pan profesor utajeného velitele lágru opravdu zabije, aby zbavil svět špíny, ale tak čistě, že nikoho nenapadne pochybovat. Ale protože chce rozkrýt pravdu, i na tu svatbu s dcerou dojde, aby získal důkazy.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 88 minut

Světová premiéra: 12. dubna 1996 – USA

Původní název: Getting Away with Murder

Režie: Harvey Miller

Scénář: Harvey Miller

Produkce: Elliot Abbott, Frederic W. Brost, Penny Marshall, Frank Price, Gail Sicilia

Hudba: John Debney

Kamera: Frank Tidy

Společnost: Price / The Rank Organisation / Savoy Pictures

Natáčeno: Boston, Massachusetts, USA / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Dan Aykroyd (Jack Lambert), Lily Tomlin (Inga Muellerová), Jack Lemmon (Max Mueller/Karl Luger), Bonnie Hunt (Dr. Gail Hollandová), Brian Kerwin (Marty Lambert), Jerry Adler (soudce), Andy Romano (psychiatr), Robert Fields (seržant Roarke), J. C. Quinn (detektiv Stanley), Susan Forristal (číšnice Patti), Marissa Chibas (Liz Lambertová), Jon Korkes (profesor v chemické labolatoři), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný