Intersonic – Ledová smrt

Jak se dalo čekat, aktualizované stránky společnosti InterSonic prozradily, že v sobotu 22. října 2011 očekávané DVD Ledová smrt za 145,- Kč nebude tím, co leckteří doufali, ale filmem televizním a zcela jiným. Ze severu přichází zkáza.

Měly to být hezké vánoční svátky. Stal se z toho boj o život.

Na Aljašce probíhají velké klimatické změny. Pod zasněženými vrcholky hor začíná tát věčně zmrzlá půda. Podloží sněhových plání je nestabilní. Zalidněné údolí může kdykoli zasypat nejen ohromná lavina, ale i ledová záplava. Katastrofa je nevyhnutelná. Zem se otřásá a na povrch uniká nebezpečný plyn metan.

Začíná boj o život pro všechny, kteří se nacházejí nejen na Aljašce.

Chtít za tohle 145,- Kč je vcelku odvaha, na imdb.com 43 procent, na csfd.cz 35: Příšerné televizní béčko, plné nelogičností a patetismu, prostě běžná produkce kanálu Sy-Fy. A citace jednoho ze zahraničních komentářů: Jsem Kanaďan, a je mi stydno, kdykoliv vidím takový film. Co když si někdo řekne: "Oh, no ne, opravdu? " Vadí mi, že filmy, jako je tenhle paskvil, jsou financovány z našich daní v podobě vládních grantů. Snad není cílem, aby se na nás svět díval jako na sbírku debilů?

Zadní strana 

Žánr: Sci-fi / Katastrofický

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2010

Délka: 87 minut

Původní název: Ice Quake

Světová premiéra: 11. prosince 2010 – USA

Režie: Paul Ziller

Scénář: David Ray, Paul Ziller

Produkce: Josée Bernard, Tom Berry, Lisa M. Hansen, Paul Bertzberg, John Prince

Hudba: Michael Neilson

Kamera: Anthony C. Metchie

Střih: Christopher A. Smith

Kostýmy: Kerry Weinrauch

Společnost: Quake Productions

Natáčeno: Agassiz, British Columbia, Kanada / Hemlock Valley, British Columbia, Kanada / Maple Ridge, British Columbia, Kanada

Hrají: Brendan Fehr (Michael Webster), Holly Elissa Lamaro Dignard (Emily Websterová), Jodelle Ferland (Tia Websterová), Ryan Grantham (Shane Webster), Rob LaBelle (Bruce Worthington), Nicholas Carella (Ram), Victor Garber (plukovník Bill Hughes), Marsha Regis (Carolyn), Sharon Taylor (Jamie), Lane Edwards (Reed), Kurt Max Runte (Wallace), Aaron Pearl (Cochrane), Dean Redman (seržant), James Pizzinato (kluk), MacKenzie Porter (dívka), Cody (sněžný pes), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: