Aha! – Světoběžník 10 – Napříč Amerikou

Řada pondělního Aha! "Světový dokument" a její nová cestopisná série Světoběžník se dostává ke svému dalšímu pokračování. V úterý 7. července 2009 vyjde desátý disk tohoto desetidílného cyklu. Cena 49,- Kč

ARIZONA (29:58)

Rozlehlé pouště, horký písek, obrovské kaktusy a rovné, nekonečné silnice, tak by se dala charakterizovat věčně vyprahlá Arizona. Stát, kde je i mimořádně velký počet národních parků a rezervací, z nichž nejznámější je nepochybně Grand Canyon.

SEVERNÍ KALIFORNIE (19:17)

Nejlidnatější, nejbohatší a ekonomicky nejaktivnější stát Spojených států amerických. Zavítáme do severní části této země a navštívíme její hlavní město Sacramento, univerzitní Berkeley, ale především liberální, přívětivé a jedno z nejkrásnějších měst světa San Francisco.

PENSYLVÁNIE (22:57)

Jeden z nejstarších a nejlidnatějších států, rozkládající se na severovýchodě Spojených států. Navštívíme Filadelfii, kde na vás na každém kroku dýchne kus historie, a nahlédneme k tajemným amišům, náboženské sektě, která zásadně odmítá výdobytky civilizace, včetně elektřiny.

FLORIDA (18:11)

Země slunečního svitu, odpočinku, zábavy a také milionů turistů. Zavítáme do západní části Floridy, do města Tampa, které se proslavilo především díky hokeji.

COLORADO (18:39)

Ráj milovníků Divokého západu a turistů, kteří využívají příjemné letní klima k vysokohorské turistice a bohaté zimní zásoby prachového sněhu k zimním lyžařským radovánkám.

SKALNATÉ HORY (23:40)

Rocky Mountains, u nás známé jako Skalnaté hory, se táhnou od Britské Kolumbie až po Nové Mexiko. Zavítáme do městečka Banff, jež připomíná městečka v Alpách, navštívíme jezero Louise, pověstné svou zelenomodrou barvou. Pochopíte, proč jsou Skalnaté hory celoročně oblíbenou turistickou destinací.

VELKÉ PARKY USA (20:41)

Představíme vám tři nejznámější přírodní parky Spojených států. Budeme obdivovat vodopády a horské gejzíry v Yellowstonském národním parku, velkolepá žulová skaliska a sekvojový les v Yosemitském národním parku a nádherné skalní město v Národním parku Bryce Canyon.

KEY WEST (25:28)

Místo odpočinku, relaxace a přírodních krás, nejjižněji položený bod celých Spojených států amerických, místo překypující energií, útočiště spisovatelů, volnomyšlenkářů, homosexuálů, hippies a četných turistů.

 

Údaje o DVD:

Délka: 179 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,33:1)

Bonus: Upoutávka na další díly (1:33 česky)