Aha! – Já jsem ty a ty jsi já

Někdy si připadám jako ten pracovník patentovacího úřadu, který ho chtěl zrušit, protože všechno už bylo vynalezeno. Nebo se snad najde téma pro film, které ještě nikdo nezpracoval? V nabídce deníku Aha! je na čtvrtek 16. července 2009 za 49,- Kč plánovaná komedie Já jsem ty a ty jsi já. Jak z toho ven?

 

  

Romantická komedie o sousedech, kteří jsou každý z jiného těsta.

 

Woody Deane a Nell Bedworthová jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí.

 

 

Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. A tak ve své nové podobě začnou tomu druhému ničit pověst mezi spolužáky.

 

Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička… Ovšem přijde něco, s čím nepočítali. Někdy si zamilovaní lidé zkrátka připadají, že nejsou ve své kůži.

 

 

Sečteno, shrnuto, citováno:

 

Celkem tuctová kostra příběhu s předvídatelným dějem a celkem očekávaným happyendem. To je asi tak vše.

 

Žánr: Komedie / Romatický

Země původu: Kanada / Velká Británie

Rok vzniku: 2006

Délka: 95 minut

Původní název: It’s a Boy Girl Thing

Světová premiéra: 26. prosince 2006 – Velká Británie

Režie: Nick Hurran

Scénář: Geoff Deane

Produkce: Jeff Abberley, Julia Blackman, Veronica Castillo, David Furnish, Wendy Grean, Elton John, Martin Katz, Andy Mayson, Peter Naish, Steve Hamilton Shaw, Patrice Theroux

Hudba: Christian Henson

Kamera: Steve Danyluk

Společnost: Icon Entertainment International / Prospero Pictures / Rocket Pictures / Scion Films

Natáčeno: Grimsby, Ontario, Kanada / Hamilton, Ontario, Kanada / Londýn, Velká Británie / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Samaire Armstrong (Nell Bedworthová), Kevin Zegers (Woody Deane), Sherry Miller (Katherine Bedworthová), Robert Joy (Ted Bedworth), Sharon Osbourne (Della Deaneová), Maury Chaykin (Stan Deane), Mpho Koaho (Horse), Balázs Koós (Glixen), Emily Hampshire (Chanel), Brooke D’Orsay (Breanna), Kathryn Haggis (slečna Bidermeyerová), Genelle Williams (Tiffany), Alex Nussbaum (pan Zbornak), a další

 

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: trailer