Eusebius – 16 bloků

Vydavatelství Eusebius dnes v pátek 17. července 2009 podle plánu vydalo film 16 bloků, se kterým už jsme tu čest měli. Za 49,- Kč jsme se ovšem dočkali mírného překvapení – jednak netypický formát pošetky a jednak výbava disku.

 

  

Obal narostl do rozměrů, které dosud používala MF Dnes a dokumenty BBC, naštěstí je kocipován tak, že „přebývající" část lze bez úhony odstřihnout. Příběh (a ostatní náležitosti filmu) zůstal pochopitelně od minule beze změny (viz odkaz výše), takže se můžeme zaměřit na výbavu disku, z níž nejzajímavější je bonusová výbava, uvedená na obalu sloganem Šokující alternativní konec, který jste v kině neviděli.

 

Menu DVD

 

V úvodu disku nás čekají poněkud pasé upoutávky na DVD MagicBoxu M:i:III a Pomsta bratra, pak pozvánky do kina na remake Poseidon (13. července) a Superman (27. července). Smůla je, že všechno se týká roku 2006.

 

V menu jsou další stejně pozdní upoutávky, do kina na Bioskopem v roce 2006 uváděný film Alex Rider: Stormbreaker (jediná upoutávka ve formátu 16:9) a na DVD Tristan a Isolda, Ostrov samoty a Ledová sklizeň.

 

Kapitoly

 

Pokud jste tedy stárnoucího Bruce minule nestihli, máte šanci teď.

 

Bonusy

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Délka: 98 minut

Bonus: Vystřižené scény s komentářem režiséra a scénáristy (19:52 min., anglicky s českými titulky), Alternativní konec (6:39 min., anglicky s českými titulky)

 

Režisér uvádí vystřižené scény