Reflex – Divoká Afrika – 6. DVD – Jezera a řeky

Končí další přírodovědecký dokument za podpory týdeníku Reflex. Ve čtvrtek 23. července 2009 závěrečný šestý díl cyklu Divoká Afrika za 49,- Kč. Tentokrát Jezera a řeky. A opět aktuální přejmenování, na dřívejších upoutávkách uváděný podtitul podtitul Voda v hlavní roli se změnil na Voda, základ života.

 

  

Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu!

 

Viděna z vesmíru je Afrika království zdobené rozpáleným pískem, spoustou pastvin a lesů, zvrásněný horami a zdobené velkými jezery a řekami. Surový a živý kontinent obývaný rozmanitou kolekcí zvířat světa.

 

V den vydání můžeme doplnit oficiální text z obalu:

 

Africké hory zachytávají mraky naplněné vodou a jejich vlivem se mění krajina, v níž se objevují nové vodní plochy a kanály. Spolu se světlem a teplem tvoří čerstvá voda ideální podmínky pro bohatý rozvoj života. Od dravých horských proudů přes obrovská jezera až k sezónním záplavám je voda rozhodujícím prvkem, jež může být životodárný i krutý…

 

Žánr: Přírodopisný dokument

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1996

Délka: cca 50 minut

Původní název: Wild Africa

Producent série: Patick Morris

Produkce: Amanda Barrett, Patrick Morris, Marguerite Smits Van Dyen, Andrew Murray, Julian Hector

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Owen Newman, Martyn Colbeck, Alastar MacEwan, Richard Kirby, Simon King, Peter Scoones, Gavin Thurston, Mark Gottlieb

Společnost: BBC / Discovery Channel

Vypravěč: Fergal Keane

 

Wild Africa - originální vydání

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,66:1)

Bonus: žádný