FilmX – Chorus Line

Dříve to bývalo tak, že edice FilmX přinášela filmy, které se jen zcela výjimečně dočkaly reprízy v příbalech. Poslední dobou se ale naopak v jejích řadách objevují tituly, se kterými jsme již měli možnost se seznámit dříve, někdy i za méně peněz. Aktuálně ve čtvrtek 23. června 2009 se tak za 99,- Kč na pultech objeví znovu Chorus Line.

 

  

Původní předpoklad, že by se od minulého vydání něco markantně měnilo, se v den vydání ukázal nesprávný. Kromě zcela jiného, daleko výraznějšího a barevnějšího obalu je podle na něm uvedených údajů na disku i český dabing. 

 

Jen stručně pro připomenutí o nominacemi ověnčeném filmu režiséra Richarda Attebborougha, s jehož dílem jsme měli tu čest již vícekrát (Chaplin, Gándhí).

 

 

Žánr: Muzikál / Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 113 minut

Původní název: A Chorus Line

 

 

 

Světová premiéra: 13. prosince 1985 – USA

Režie: Richard Attenborough

 

 

 

Námět: stejnojmenný muzikál – Michael Bennett

Scénář muzikálu: Nicholas Dante, James Kirkwood Jr.

Produkce muzikálu: Joseph Papp (A New York Shakespeare Festival Presentation)

Hudba: Marvin Hamlisch

Slova: Edward Kleban

Scénář filmu: Arnold Schulman

Produkce filmu: Joseph M. Caracciolo, Cy Feuer, Ernest H. Martin, Gordon Stulberg

Choreografie: Jeffrey Hornaday

Kamera: Ronnie Taylor

 

Obal původního vydání 

 

Společnost: Embassy Film Associates / PolyGram Filmed Entertainment

Natáčeno: Helen Hayes Theater – 240 West 44th Street, Manhattan, New York City, New York, USA / Mark Hellinger Theater – 237 West 51st Street, Manhattan, New York City, New York, USA

 

Menu DVD 

 

Hrají: Michael Douglas (Zach), Alyson Reed (Cassie), Vicki Frederick (Sheila Bryantová), Cameron English (Paul San Marco), Michael Blevins (Mark Tobori), Yamil Borges (Diana Moralesová), Jan Gan Boyd (Connie Wongová), Sharon Brown (Kim), Gregg Burge (Richie Walters), Tony Fields (Al DeLuca), Nicole Fosse (Kristine Evelyn Erlich-DeLucová), Michelle Johnston (Beatrice Ann ‚Bebe‘ Bensonová), Janet Jones (Judy Monroeová), Pam Klinger (Maggie Winslowová), Audrey Landers (Val Clarkeová), Terrence Mann (Larry), Charles McGowan (Mike Cass), Justin Ross (Greg Gardner), Blane Savage (Don), Matt West Bobby (Mills III), Pat McNamara (Robbie), a další

 

Volba kapitol

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky  

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný

 

Nastavení (titulky on/off)