Eusebius – Loď duchů

No uvidíme. V pátek 24. července 2009 by za 49,- Kč s logem vydavatele Eusebius měl být ke koupi hororový film Loď duchů. Jestli ale někdo v poslední době měl změn v plánech hodně, tak právě Eusebius je jedním z kandidátů.

 

  

Nálezci patří vše. Kdo má to štěstí, že objeví opuštěnou loď plující v mezinárodních vodách, ten si ji může přivlastnit a dovléct ji do přístavu. Parta námořníků, včetně jedné námořnice, se živí tím, že z moře svážejí různé vraky a odpad a pak za ně na souši dostávají peníze. Proto není divné, když za nimi přijde neznámý mladík, který jim tvrdí, že ví o velké opuštěné lodi. V Beringově moři nalezl výletní loď, která byla z dosud nevyjasněných příčin pohřešovaná od roku 1953.

 

 

 

Volba není jednoduchá, ale nakonec se posádka rozhodne pro loď vyjet a vezme s sebou i nového neznámého. To se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Už při dramatickém hledání je jasné, že tady nebude něco v pořádku. A mnohem podivuhodnější věci se dějí, když se rozhodnou nalezenou loď prozkoumat.

 

 

Tu a tam nehoda, tu a tam duch a navíc ukryté zlato a další cennosti. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. Padli totiž do rukou námořního sběratele duší…

 

 

Znalce film příliš nenadchnul:

 

Neoriginální, nenápadité, nepřekvapivé – těmito slovy by se dal shrnout příběh Lodi duchů. Podobných "duchařin" už byly natočeny desítky, ne-li rovnou stovky.

 

 

Ovšem přiznejme si, kdo by si nezapamatoval scénu s lankem, brázdícím palubu? Sice je „nejlepší" střelivo vyplýtváno hned na počátku, ale koukat se na to určitě dá.

 

 

 

 

 

 

 

 

A recenze třeba tady.

 

Žánr: Horor / Akční / Dobrodružný / Thriller / Mysteriozní

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 2002

Délka: 87 minut

Původní název: Ghost Ship

Světová premiéra: 22. října 2002 – USA

Premiéra v kinech ČR: 3. dubna 2003

Režie: Steve Beck

Scénář: Mark Hanlon, John Pogue

Produkce: Gilbert Adler, Bruce Berman, Stephen Jones, Susan Downey ‚Levin‘, Richard Mirisch, Steve Richards, Joel Silver, Robert Zemeckis

Hudba: John Frizzell, Gino Paoli, Alec Wilder

Kamera: Gale Tattersall

Společnost: Warner Bros. Pictures / Village Roadshow Pictures / NPV Entertainment / Dark Castle Entertainment / Ghost Ship Films Pty. Ltd.

Natáčeno: Gold Coast, Queensland, Austrálie / Queensland, Austrálie / Vancouver, British Columbia, Kanada / Warner Roadshow Studios, Oxenford, Queensland, Austrálie

Hrají: Gabriel Byrne (kapitán Sean Murphy), Julianna Margulies (Maureen Eppsová), Ron Eldard (Dodge), Desmond Harrington (Jack Ferriman), Isaiah Washington (Greer), Alex Dimitriades (Santos), Karl Urban (Munder), Emily Browning (Katie Harwoodová), Francesca Rettondini (Francesca), Boris Brkic (vrchní steward), Bob Ruggiero (kapitán), Iain Gardiner (pokladník), a další

 

 

 

Údaje o DVD:

 

 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky (lektor)  

Titulky: česky, anglicky, polsky  

 

 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 anamorf (1,85:1)

Bonus: Herecké obsazení a tvůrci filmu; Dokument (ukázky z filmu a z natáčení, rozhovory s herci a tvůrci, 15:06 anglicky s českými, anglickými nebo polskými titulky); Tajemství lodi Antonia Graza (rozluštěte tajemství lodi Antonia Graza s neuvedenými záběry a nikdy neprozrazenými hrůzostrašnými historkami, anglicky s českými, anglickými nebo polskými titulky); Vizuální efekty (6:03 anglicky s českými, anglickými nebo polskými titulky); Krvavý pohled zblízka (5:34 anglicky s českými, anglickými nebo polskými titulky); Navrhování lodě duchů (5:43 anglicky s českými, anglickými nebo polskými titulky); Hudební video (Mudvayne: "Not Falling" – 3:12); Filmová upoutávka (2:11 anglicky)