Filmag horor – Panoptikum

Filmag nám v ediční řadě Horor ve středu 29. července 2009 nabídne film Panoptikum za 45,- Kč za doprovodu sloganu „Od režiséra filmu Texaský masakr motorovou pilou". Ovšem dodejme, že toho z roku 1974, nikoli novodobého remaku. Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Je to atrakce, která tě bude stát život.

 

  

Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů, a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých.

 

Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak, či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali!

 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 91 minut

Původní název: The Funhouse

Světová premiéra: 13. března 1981 – USA

Režie: Tobe Hooper

Scénář: Lawrence ‚Larry‘ Block

Produkce: Steven Bernhardt, Mark L. Lester, Brad Neufeld, Mace Neufeld, Derek Power

Hudba: John Beal

Kamera: Andrew Laszlo

Společnost: Mace Neufeld Productions / Universal Pictures

Natáčeno: North Miami, Florida, USA

Hrají: Elizabeth Berridge (Amy Harperová), Shawn Carson (Joey Harper), Jeanne Austin (paní Harperová), Jack McDermott (pan Harper), Cooper Huckabee (Buzz Dawson), Largo Woodruff (Liz), Miles Chapin (Richie), David ‚Lee‘ Carson (pouťový kejklíř), Sonia Zomina (lady s kabelkou), Ralph Morino (řidič náklaďáku), Kevin Conway, Herb Robins (manažer karnevalu), Mona Agar (Mona, striptýzová tanečnice), Wayne Doba (monstrum), William Finley (nádherný Marco), Susie Malnik (Carmella), Sylvia Miles (madam Zena), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný