Mido Film – Na východ od Berlína

Po čase Mido Film přenesl další titul ze své sekce Připravujeme na pulty prodejen (i když v tuto chvíli jako obvykle jejich webové stránky tuto skutečnost nezachycují). Dnes ve čtvrtek 23. července 2009 je to za 49,- Kč film Na východ od Berlína. A ouha, na imdb.com skóre 2,7 z 10 a uživatelské komentáře veškeré žádné?!

 

  

Berlín, těsně před II. světovou válkou. Renata, krásná blondýna a Eric, nadaný pianista se právě zasnoubí. Společně se těší, navzdory temné budoucnosti na společný život. Začíná ovšem válka a společný ideál se nezadržitelně ztrácí.

 

 

 

Eric odchází na frontu a Renata se po pár měsících nechává naverbovat do ženského pomocného sboru. Nešťastnou náhodou se dostává na ruskou frontu, kde se stává svědkem bojů v drsné ruské zimě… Po jedné ze zvlášť krutých bitev se Renata náhodou potká s Erikem a rozhodnou se utéci. Netuší však, že dostat se ze spárů války není možné.

 

 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1978

Délka: 83 minut

Původní název: Convoi de filles / A l’est de Berlin / East of Berlin

Režie: Pierre Chevalier aka Peter Knight, Jesus Franco aka Anton Martin Frank

Scénář: Jesus Franco aka A. L. Mariaux, Marius Lesoeur

Hudba: Daniel White

Kamera: Raymond Heil

Společnost: Eurociné

Hrají: Brigitte Parmentier (Renata), Jean-Marie Lemaire (Erich von Strasser), Henri Lambert (obrst Wagner), Monica Swinn (Greta), Michel Charrel (Honner), Pamela Stanford (Helga), Michel Danjou (Karl), Carine François, Jean Tolzac, Claude Boisson, Herbert Fiala, Fanny Magier, Jocelyne Dorian, William Frank, René Douglas, Youri Radionow, Johnny Wessler, Edmond Besnard, Jacques Marbeuf, Catherine Greiner, Thierry de Brem, a další

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 1.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,66:1)

Bonus: Fotogalerie, Právě vychází