Blesk – Kdopak to mluví

Co je psáno, je určeno ke změně, neboť těch je život plný. Namísto původně očekávaného JCvD by v pátek 24. července 2009 za 49,- Kč s logem deníku Blesk měl okupovat pulty film s někým poněkud roztomilejším – Kdopak to mluví. Je vtipný, je drsný …a jsou mu tři měsíce! Rozpustilý příběh dítěte, jemuž osud předurčil, že ho svět uslyší dříve, než ho uvidí!

 

  

Třiatřicetiletá účetní Mollie otěhotní, ale její ženatý milenec Albert stále odkládá rozvod. Navíc ho Molly po devíti měsících spokojeného těhotenství přistihne s novou milenkou. Scéna, kterou mu ztropí, skončí porodními bolestmi. Ve spěchu nasedne do taxíku starostlivého Jamese, který je ovšem v porodnici považován za otce a tak je nucen asistovat u porodu.

 

Zatímco Mikey objevuje svět, Molly prožívá krizi. Stále častějším hostem u nich je však James. Molly zjistí, že zneužil její adresu, aby dostal senilního dědu do domova důchodců, ale pak se s ním dohodne, že jí za to bude hlídat Mikeyho. Mikey si Jamese oblíbí. Umí tančit, řídit letadlo a rozesmát maminku. Kdyby jen Mollie slyšela, co jí chce Mikey povědět.

 

 

Přestože je jí i chlapci s energickým Jamesem dobře, začne se Molly poohlížet po vhodném otci. V úvahu by přicházel dokonce i Albert, ale když se přijde podívat na Mikeyho, James ho vyhodí. Molly se s ním kvůli tomu pohádá a on rozzlobeně odejde. Molly však velmi brzy pochopí, že Albert rozhodně není tím pravým kandidátem na otce. Zanedlouho ji zavolají do domova důchodců, kde mají potíže s dědou a Molly se tu po delší době opět neplánovaně setká s Jamesem.

 

 

Film dobře známý i z mnoha televizních repríz, ve kterém září jak John Travolta, tak ještě štíhlounká Kirstie Alley, ale především mimino, dospěláckým hlasem cynicky a trefně komentující realitu kolem sebe. Skvělý nápad byl bohužel rozmělněn v dalších dvou pokračováních.

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 91 minut

Původní název: Look Who´s Talking / Daddy’s Home

Světová premiéra: 13. října 1989 – USA

Režie: Amy Heckerling

Scénář: Amy Heckerling

Produkce: David Enson, Bob Gray, Jonathan D. Krane, Simon R. Lewis

Hudba: David Kitay

Kamera: Thomas Del Ruth

Společnost: M.C.E.G. Virgin Home Entertainment / TriStar Pictures

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: John Travolta (James Ubriacco), Kirstie Alley (Mollie), Olympia Dukakis (Rosie), George Segal (Albert), Abe Vigoda (děda), Bruce Willis (hlas Mikeyho), Twink Caplan (Rona), Jason Schaller (Mikey), Jaryd Waterhouse (Mikey), Jacob Haines (Mikey), Christopher Aydon (Mikey), Joy Boushel (Melissa), Don S. Davis (Dr. Fleisher), Louis Heckerling (Lou), Brenda Crichlow (sekretářka), Andrea Mann (prodavačka), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: ? žádný