Blesk – Animalia 1

Středeční Blesk hodlá 19. srpna 2009 zahájit vydávání animovaných příběhů Animalia. Za 49,- Kč první z údajně pěti DVD okouzlujících příběhů z království zvířat.

Zoe a Alex najednou zmizí z knihovny a ocitnou se v Animalii – fantastickém světě mluvících zvířat. Zoe a Alex ale brzo zjistí, že ani v klidném světě zvířat není všechno v pořádku, protože už jejich příchod provázejí mimořádné události, které podkopávají základ civilizace a srdce Animalie – Jádro.

 

 

 

Zoe, Alex a jejich noví nejlepší přátelé, gorila G’Bubu a leguán Iggy využijí své smysly a představy, aby se jim podařilo vyřešit záhady a vrátit do Animalie harmonii a řád. Přidejte se k jedenáctileté Zoe a Alexovi na cestě za jejich dobrodružstvím! Kouzelný svět zve všechny dál!

 

Na disku jsou čtyři epizody, což při udávaném počtu DVD dává dohromady počet 20, ovšem existuje již 40 epizod po 23 minutách… Uvidíme, co a jak:

1. Ahoj už musíme jít

Alex a Zoe jsou kamarádi, kteří jednoho dne v knihovně objeví záhadnou bránu, jež vede do světa mluvícíh zvířat. Vejdou do čarovné říše, kde je čekají napínavá dobrodružství! 

 

2. Sbohem, musíme zůstat

Když selže magický zdroj, který umožňuje zvířecím obyvatelům Animalie být civilizovaní, je na Alexovi a Zoe, aby všechno napravili…  

 

3. Mlha času

Gorila G’Bubu se kvůli závadě v bráně ocitla v hluboké minulosti. Spolu se svými gorilími příbuznými bude muset bojovat se smrtelnými nepřáteli – obřími stromovými žábami.  

 

4. Lapeni v rýmu

Během recitování básní se přihodí nečekaná věc v magickém zdroji a vššichni obyvtaelé Animalie jsou nuceni mluvit v rýmech. Pokud nepromluví v rýmu, na místě zamrznou.  

 

Žánr: Animovaný / Pohádka

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 2007

Délka: 40 x 23 minut, 1. DVD 98 minut 

Původní název: Animalia

Režie: David Scott

Scénář: Tom Ruegger, Nicholas Hollander, Sherri Stoner, (John P. McCann, Mark Seidenberg, Deanna Oliver)

Produkce: Marie-Cecile Dahan, (Graeme Base, Ewan Burnett, Murray Pope, Tom Ruegger)

Hudba: Christopher Elves

Společnost: Animalia Productions / PorchLight Entertainment / BBC

Hrají: hlasy v originále – Brooke ‚Mikey‘ Anderson (Alex), Katie Leigh (Zoe/Fushia/Snipsy/Echo), Christopher Hobbs (G’Bubu/Livingstone T. Lion/Melford/knihovník Stanley), Robert Mark Klein (Iggy), Peta Johnson (Reenie Rhino/Zee/Elni), Kate Higgins (Allegra Melba), Dean O’Gorman (Herry/Tyrannicus), a další

v českém znění (zdroj animsvet.cz) – Terézie Taberyová, Štěpán Krtička, Zbyšek Pantůček, Lumír Olšovský, Ludvík Král, Pavel Vondra, René Slováčková, Jolana Smyčková, Ladislav Cigánek, Veronika Veselá

 

Alternativní obal

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný