North Video – Pohádková babička

Ve středu 19. srpna 2009 je v plánu vydavatelství North Video film s názvem Pohádková babička za 49,- Kč. Zkusili jsme si si tipnout, že by to mohl být následující televizní film – stará dáma rozhodně ještě nechce do důchodu! Její televizní pohádky brzy zaujmou dětské diváky i jejich rodiče.

Vdova Grace McQuinnová se přistěhuje k dceři a zeťovi. Oba chodí do práce a Grace se v prázdném domě nudí. Zábavy v klubu seniorů ji vůbec nelákají a tak zkouší dělat všechno možné – vypomáhat v knihovně, hlídání dětí, ale nikdo o ni nemá zájem a ona se cítí zbytečná.

Jednou si všimne, že v regionální kabelové televizi vysílají pořad, v němž diváci předvádějí své dovednosti. Přihlásí se se čtením pohádek pro děti – zaujme kameramana a jeho pomocníka natolik, že z toho, co natočí, udělají pořad s názvem Pohádková babička. Ohlas diváků je velký. Díky malé Alex, jejíž maminka Julie pracuje v agentuře věnující se dětskému trhu, dostane Grace dokonce nabídku, aby tyto pořady natočila i pro newyorskou televizní společnost.

Julie jí nabídne ubytování ve svém domě a Grace se sblíží s malou Alex. Horší je to s natáčením. Společnost chce z pořadu udělat velkou televizní show, což není zrovna pro Grace to pravé. Pilotní pořad dopadne dobře a sponzor je ochoten financovat natočení šestadvaceti dílů, ale začne si klást podmínky, se kterými Grace nechce souhlasit. Na úspěšnou amatérku číhá řada problémů…

A protože domácí komentáře k filmu nejsou, připomeňme si alespoň, odkud tvář hlavní představitelky můžeme znát – co třeba Zámotek nebo Řidič slečny Daisy?

Obal zahraničního vydání  

Žánr: Drama / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 89 minut

Původní název: The Story Lady

Světová premiéra: 9. prosince 1991 – USA

Režie: Larry Elikann

Scénář: Robert Zeschin

Produkce: Jack H. Degelia, Michael Filerman, Marvin Miller, Margery Nelson, Joseph B. Wallenstein, Peter V. White

Hudba: Lee Holdridge

Kamera: Kees Van Oostrum, Sol Negrin

Společnost: Jones Programming Partners / Michael Filerman Productions / NBC Productions

Hrají: Jessica Tandy (Grace McQueenová), Stephanie Zimbalist (Julie Pollardová), Lisa Jakub (Alexandra Pollardová), Christopher Gartin (Scott), Tandy Cronyn (Meg), Richard Masur (Norm Denton), Ed Begley Jr. (Otis), Luis Avalos (pan Riley), Andre Rosey Brown (ochranka), Charles Champion (Larry Freeman), Ellen Crawford (Rita), Mary Pat Gleason (recepční), Jeanine Jackson (paní Obergová), Jean Kasem (Sensuous Witch), Michael Mitz (Ben Hodgkins), Marcus Smythe (Dr. Irvine), Tony Auer (Kennedy), Brenda Ballard (klientka), Allen Bloomfield (pan Magruder), a další

 

Alternativní obal

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: z naší nabídky (Zakázaná touha, Profesionálové, Faktor Psí, Královna meče, Riskantní plán, Jak vykrást banku)