Filmag válka film – Místo v pekle

V úterý 25. srpna 2009 v edici Válka film Filmag se podíváme na druhou stranu polokoule ve filmu Místo v pekle za 45,- Kč z doby, kdy vrcholily boje o Filipíny.

Manila roku 1942. Filipíny už byly téměř celé v rukách japonské armády a Američané teprve sbírali síly po drtivém útoku na Pearl Harbor. Manila byla tehdy peklem, bombardovaným den co den Japonci.

Aby přežila, rozhodne se malá skupinka lidí k zoufalému útěku. Ten však končí na ostrově, který je opět v moci nepřátelských vojsk. Za pomoci několika spojenců se odhodlají k hrdinskému činu – zničit fašistickou radarovou základnu.

Od začátku je jasné, že mise bude stát životy řady lidí, protože slovy jednoho z mála přeživších: „Lidstvo bude válčit tak dlouho, dokud bude v pekle ještě nějaké volné místo."

 

Zahraniční verze obalu

Žánr: Válečný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1969

Délka: 102 minut

Původní název: Un Posto all’inferno

Světová premiéra: 24. ledna 1969

Režie: Giuseppe Vari aka Joseph Warren

Scénář: Adriano Bolzoni

Produkce: Francesco Giorgi, Antonio Lucatelli

Hudba: Roberto Pregadio

Kamera: Stelvio Massi

Společnost: Tigielle 33

Hrají: Guy Madison (major Marc MacGraves), Maurice Poli aka Monty Greenwood (Mario), Hélène Chanel (Betsy), Sandro Korso (seržant), Claudio Biava (Stanton), Fabio Testi (Ross), Maurizio Tocchi, Gino Turini (Trevor), Lilia Neyung (Esperanza), Tomás Torres (Federico), Noburo Homma (japonský důstojník), Derrick Williams (Jim), John Braun, a další

 

Alternativní zahraniční obal

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný