Aha! Palace Pictures – Škola svádění

Ve čtvrtek 27. srpna 2009 je za 49,- Kč opět řada na titulu ediční řady Aha! Palace Pictures, kterou má na starosti vydavatelství Codi. Oznámen je film s názvem Škola svádění. Život je hra, nauč se pravidla.

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky – rozuměj všechny prostředky.

 

 

 

Vedoucí kurzu Dr. P používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

 

Při práci na filmu Schoul for scoundrels, který je inspirován stejnojmenným britským snímkem z roku 1960, se opět spojilo osvědčené tvůrčí duo Todd Phillips a Scot Armstrong. Z jejich spolupráce vzešly v minulosti scénáře k úspěšným komediím Road trip, Mládí v trapu a Starsky & Hutch. Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová – S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller.

 

Film opět dle komentářů vzbuzuje zcela protichůdné emoce:

Bez nápadů, bez tempa a bez inteligence. Je to opravdu retardované. Heder unavuje, Thornton otravuje, přítomnost Bena Stillera se totálně míjí účinkem. Nedokážu si uvědomit, že by mě některá ze scén rozhodně nějak zaujala, je to spíš utahaný než vtipný.

 

Originální komedie, Thorton a Heder jsou na jedničku, Michael Clarke Duncan, Stiller a Guzmán se objeví v několika zaručeně vtipných momentech. Povedená komedie má dynamický průběh a dramatickou jiskru. Vévodí Billy Bob Thornton, charismatický, lišácký, ale také nechutný a úlisný.

 

A třeba tady nebo tady se můžete dozvědět, ke které straně se kloní oficiální kritika.

 

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 100 minut

Původní název: School for Scoundrels

Světová premiéra: 29. září 2006

Premiéra v kinech ČR: 1. března 2007

Režie: Todd Phillips

Námět: Stephen Potter (román "School for Scoundrels or How to Win Without Actually Cheating!")

Scénář původního snímku z roku 1960: Hal E. Chester, Patricia Moyes

Scénář: Todd Phillips, Scot Armstrong

Produkce: Scott Budnick, Hal E. Chester, Daniel Goldberg, Geyer Kosinski, Craig Mazin, JoAnn Perritano, Todd Phillips, Annette Savitch, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Jonathan Brown

Společnost: Dimension Films / Picked Last / Media Talent Group / Road Rebel / Scoundrel Productions / Todd Phillips Company / The Weinstein Company

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA / Occidental Studios – 201 N. Occidental Boulevard, Los Angeles, Kalifornie, USA / Seaford, Long Island, New York, USA

Hrají: Billy Bob Thornton (Dr. P), Jon Heder (Roger), Jacinda Barrett (Amanda), Michael Clarke Duncan (Lesher), Sarah Silverman (Becky), David Cross (Ian), Matt Walsh (Walsh), Horatio Sanz (Diego), Todd Louiso (Eli), Jon Glaser (Ernie), Paul Scheer (Malý Pete), Ben Stiller (Lonnie), Luis Guzmán (seržant Moorehead), Dan Fogler (Zack), DeRay Davis (Bee Bee), Omar J. Dorsey (Lawrence), Marcella Lowery (paní Washingtonová), Joanne Baron (Lois), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ? trailer, rozhovory, za kamerou, nabízíme