Vapet vás baví – Návrat od řeky Kwai

Vapet na čtvrtek 17. července 2008 plánuje vydání titulu Návrat od řeky Kwai za 42,- Kč. Tudíž tu máme další fintu, daleko lepší Most přes řeku Kwai nikde, tenhle film podle všeho pouze parazituje jménem na úspěchu výše zmíněného, a nevím jak kde, ale tenhle titul v původním vydání se u nás ještě za původní cenu válí už hodně dlouho v Penny.

  

V japonském zajateckém táboře Kanburi na území Thajska bylo shromážděno na čtyři sta spojeneckých vojáků. Velitel tábora poručík Tanaka byl fanatik a krutý člověk, pro nepřátele své vlasti neměl ani špetku pochopení nebo soucitu. V nelidských podmínkách, zborceni krví, potem a se slzami vězni strádali tělesně i duševně. Byli využiti ke stavbě mostu přes řeku Kwai a mohli jen s nadějí sledovat výsledky amerických náletů. Když byl most zničen, Tanaka trval na příkladné popravě části vězňů.

 

Právě tehdy ale major Harada přišel s rozkazem přesunout zajatce do Japonska. Pro vyčerpané, oslabené muže začala úmorná odysea po železnici, a poté po moři. Vězni stále myslí na útěk. Je mezi nimi i pilot sestřeleného bombardéru Leyland Crawford, kterému se podaří uprchnout a uloupit japonskou stíhačku. Nad mořem je však sestřelen a musí nouzově přistát. Ostatní zajatci vyplouvají na moře, které brázdí americké ponorky. Míra lidské snášenlivost však má své meze, a tak na lodi vypukla vzpoura…

 

Zadní strana obalu 

 

Komentáře? Jako obvykle nic moc: 

 

V tomhle filmu jsem nenašel nic, co by fungovalo. Špatný scénář, nevěrohodné postavy, nezvládnutý casting, odbytá režie.

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1988

Délka: 98 minut

Světová premiéra: 7. dubna 1989 – Velká Británie, Londýn

Původní název: Return from the River Kwai

Režie: Andrew V. McLaglen

Námět: Joan Blair, Clay Blair Jr.

Scénář: Sargon Tamimi, Paul Mayersberg

Produkce: Daniel Unger, Kurt Unger

Hudba: Lalo Schifrin

Kamera: Arthur Wooster

Společnost: Roadshow Productions / Screenlife Establishments

Natáčno: Malajsie / Manila, Luzon, Filipíny / Thajsko

Hrají: Nick Tate (kapitán Hunt), Timothy Bottoms (námořník Miller), George Takei (poručík Tanaka), Edward Fox (major Benford), Alexander Blaise (Clancy), Simplicio Cahilig (starý Vietnamec), Michael Dante (kapitán Davidson), Patricia Edmondson (dáma v Saigonu), Denholm Elliott (plukovník Grayson), Richard Graham (seržant Perry), Jimmy Guerrero (japonský obchodník), Paul Holm (pacient), Ryusuke Inoue (japonský chapec), Sachiko Inoueová (japonská matka), Koji Kato (japonský voják), Motoko Kobayashi (japonský voják), Michael Kostroff (radista v ponorce), Ronnie Lazaro (Boonrod), Sheila McLaglen (dáma v Saigonu), Lolita Mirpuri (dáma v Saigonu), Masato Nagamori (poručík Yamashita), Tatsuya Nakadai (major Harada), Chris Penn (poručík Crawford), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný