North Video – Facka

Na středu 9. září 2009 je v přehledech plánovaných titulů společnosti North Video uváděn film Facka za 49,- Kč. Trable s láskou jedné nepříliš harmonické rodiny, touha po nezávislosti a svobodě v hořké generační komedii s hvězdným obsazením – Lino Ventura, Annie Girardot a mladičká Isabelle Adjani.

Divná rodinka, která musí žít spolu a snášet se. Otec je divous a křikloun, matka žije v Austrálii s jedním Angličanem a hezká dcera, která chce být milována.

 

 

Věčně nevrlý padesátník Jean je profesorem geografie v Paříži, jeho žena Helen, se kterou se rozešli před deseti lety, žije v Austrálii. Mají spolu osmnáctiletou dceru Isabelle, která by chtěla být milována a je ochotna tomu obětovat třeba i studia na lékařské fakultě.

 

 

Jean má těžké období, stíhá ho jeden problém za druhým. Dokonce od něho odešla milenka, ze stejného důvodu jako kdysi manželka – je prý nesnesitelný, panovačný a nikdy ji neměl rád. Nakonec se zamíchá do bitky s policisty při obraně studentů. Korunu všemu nasadí právě Isabelle, než aby šla studovat, raději neudělá zkoušky.

 

 

Chce, aby otec přijal její nezávislost a nechal ji žít s přítelem Marcem. To se však Jeanovi vůbec nelíbí, dávno zapomněl, že byl kdysi také mladý. Je rezolutně proti a Isabelle po hádce uteče k matce, která je právě v Londýně. Musí se rozhodnout. Vrátí se k otci? Odletí do Austrálie s matkou? Nebo se rozhodne pro život po boku milovaného muže?

 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1974

Délka: 100 minut

Původní název: La Gifle

Světová premiéra: 23. října 1974

Režie: Claude Pinoteau

Scénář: Claude Pinoteau, Jean-Loup Dabadie

Produkce: Alain Poiré

Hudba: Georges Delerue

Kamera: Jean Collomb

Společnost: Gaumont / Production 2000 / Euro International Film

Natáčeno: Lycée Louis le Grand, Paris 5, Paříž, Francie / Velká Británie

 

 

 

Hrají: Lino Ventura (Jean Douléan), Annie Girardot (Hélène Douleanová), Isabelle Adjani (Isabelle Douléanová, jejich dcera), Nicole Courcel (Madeleine), Francis Perrin (Marc Morillon), Jacques Spiesser (Remi), Michel Aumont (Charvin), Robert Hardy (Robert), Nathalie Baye (Christine), Xavier Gélin (Xavier), Georges Wilson (Pierre), Annick Alane, Paul Bisciglia, Robert Dalban, Francis Lemaire (inspektor), Jacques Maury (Rabal), Janine Souchon, Richard Berry, André Dussollier, Charles Gérard, Arlette Gordon, Sylvain Lévignac, a další

 

Zadní strana obálky

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: z naší nabídky, nenechte si ujít