Barrandov/EMI – Královny popu v opeře – CD

Komu by se snad zdál dnešní „rockový" výběr málo, má možnost sáhnout po trochu odlišném žánru. V pondělí 7. září 2009 se na pultech objevilo z produkce EMI CD s hlavičkou TV Barrandov s názvem Královny popu v opeře za 50,- Kč.

Jedná se o záznam benefičního galakoncertu hvězd, show, inspirovanou americkým koncertem Divas Live, která patří k divácky úspěšným televizním pořadům a vystoupily na ní osobnosti české populární hudby. První (dámská) show se uskutečnila ve Státní opeře Praha roku 2000.

 

Autorem show Královny popu je Janis Sidovský, který je rovněž hudebním dramaturgem a držitelem ochranné známky Královny popu. Podmínkou vystoupení na této prestižní kulturně – společenské akci je živý zpěv za doprovodu orchestru sestaveného ze špičkových hudebníků jen pro tuto příležitost.

 

V roce 2000 se koncertu účastnily Iveta Bartošová, Bára Basiková, Ilona Csáková, Hana Hegerová, Helena Vondráčková a jako host Marcela Březinová.

 

Jde vlastně o promo výše zmíněné televize – vydání CD předznamenává odvysílání Královen v opeře 2009 12. září na TV Barrandov.

 

Obsah CD by měl být následující:

 

Já se vrátím

K zoufání tě prosím

Léto

Zavři oči, když se červenám

Amsterdam

Oh, darling

Snad za to může láska

Nebe to ví

Oh baby, baby

Veni Domine

Dvě malá křídla tu nejsou

Já půjdu dál

Kam zmizel ten starý song

Mám toho dost

Proč mě nikdo nemá rád

 

A hodnocení opět ponechme na daleko fundovanějších osobách.