Europe Production – Faust – Smlouva s ďáblem

S mírným posunem proti obvyklémenu termínu až v sobotu 12. září 2009 se v pošetce od Europe Production setkáme s dalším z řady hororů, tentokrát Faust – Smlouva s ďáblem za 49,- Kč. Peklo otevřelo svou náruč.

V ateliéru nadaného mladého malíře Johna Jasperse je před jeho očima mafií zavražděna přítelkyně – modelka. John je v šoku, ale hlavně je nepříčetný ze své bezmoci, že vraždě nemohl nijak zabránit, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Dostává se mu nečekané nabídky od tajemného muže, kterého přezdívají M. Beztrestná krvavá pomsta…

 

 

Věc má ale háček. K tomu, aby se John mohl pomstít, musí podepsat smlouvu. Vlastní krví. Protože úpis Satanovi se jinak podepsat nedá. John se tak stává Faustem 21. století a krvavá jatka můžou začít. Ale nic není v životě zadarmo. A hlavně od ďábla – peklo už otevřelo svou náruč.

 

 

Film natočil klasik hororového žánru Brian Yuzna dle slavné komiksové adaptace.

 

 

Pár diváckých citací:

 

Kolize hororu a komiksového snímku, film docela funguje, je zábavnej, nechutnej, jsou tam, asi ne sexbombově hezký, ale přesto výrazný a jiskrný ženský, je tam satanskej rituál, nějaká ta krev, trochu humoru, masky (pan hladký je supr), řízná rocková hudba – prostě všechno, co mi k dobrému hororu stačí. Snímek rozhodně nevystraší a nevyděsí, ale určitě pobaví.

 

 

Trochu fantazy, trochu komiks, trocha satanismu. Od všeho něco. Za příšerku ve finále se asi musí Ray Harryhausen nebo náš Karel Zeman obracet v hrobě! Ovšem pro ctitele sečných zbraní nutnost!

 

 

Ne každý je ale spokojen:

 

Hlavný hrdina vypadá naozaj ako debil a s tým jeho kostýmom by som sa hanbil ísť aj na maškarný ples.

 

A dejme slovo i znalcům oboru.

Žánr: Horor / Mysteriozní / Fantasy

Země původu: USA / Španělsko

Rok vzniku: 2000

Délka: 97 minut

Původní název: Faust: Love of the Damned

Světová premiéra: 12. října 2000 – Španělsko (Sitges International Fantastic Film Festival)

Režie: Brian Yuzna

Námět: Tim Vigil, David Quinn (komiks)

Scénář: David Quinn, Miguel Tejada-Flores

Produkce: Ted Chalmers, Carlos Fernández, Julio Fernández, Antonio González, Bea Morillas, Brian Yuzna

 

 

 

Hudba: Xavier Capellas

Kamera: Jacques Haitkin

Střih: Luis de la Madrid

Kostýmy: Gabriel Azkoitia

Speciální efekty: Poli Cantero, Tom Steves, Dirk Rogers

Společnost: Castelao Producciones / Fantastic Factory – Filmax / TVC / Vía Digital

Natáčeno: Hospital del Mar, Barcelona, Cataluña, Spain, Španělsko

 

 

 

Hrají: Mark Frost (John Jaspers/Faust), Isabel Brook (Jade de Campová), Jennifer Rope (Blue), Jeffrey Combs (poručík Dan Margolies), Mònica Van Campen (Claire), Leslie Charles (hlasatelka), Fermí Reixach (komisař Marino), Junix Inocian (Dr. Yuri Yamoto), Robert Paterson (velitel týmu SWAT), Marc Martínez (Hapi), Andrew Divoff (M), Clare Leach (zdravotní sestra Ida), Francisco Maestre (Baez), Ronny Svensson (Beef), Alex Sarr (Don), Julia Davies (Jonesy), Charo Oubiña (Rizzo), Ferran Lahoz (Vito), Joan Gispert (Big Head), Jan Willem (nacista), Pedro Moya (Polanski), Noah Yuzna (Punk), Miguel Ángel Jenner (policejní hlídka Rodriguez), Michelle Jenner (malá Jade), Carlos Lasarte (Shah), Motokazu Kawamura (Stenger), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ? z natáčení, tvorba efektů, hudební videoklipy