North Video – Větší než život

Tak to jsme si pěkně počkali. Dle upoutávek na obalech měl být další časově zatím nezařaditelný titul teoreticky ve středu 2. září 2009. Od tehdy se čekalo v obálce North Video na další komedii Větší než život za 49,- Kč. Nakonec vyšla až v pátek 20. listopadu 2009! Kdo by si nepřál velké dědictví – jenomže tohle má chobot a strašně žere!

Čtyřicetiletý Jack Corcoran představuje při různých příležitostech svou knihu "Překonej to", ve které radí a popisuje, jak se stát úspěšným a umět vydělat hodně peníz. On sám však zdaleka není ideálním příkladem a veškeré jeho snahy odrazit kariéru ode dna vycházejí naprázdno a o nic lépe na tom není ani v osobním životě. Jeho agent Walter slibuje větší a lepší příležitosti, které se však neobjevují, potíže má s matkou i snoubenkou Celeste. Všechno se změní ve chvíli, kdy Jack dostane telegram s oznámením o dědictví po otci a dozví se, že nezemřel před jeho narozením, když se pokoušel zachránit tonoucí dítě, ale zmizel v dáli společně s cirkusem, kde pracoval jako klaun.

 

Mazaný advokát prozradí Jackovi, že dědictví je skutečně obrovské a natěšený muž netrpělivě podepíše všechny papíry, aby pak, ke své hrůze zjistil, že mu otec odkázal pouze dluhy, kufr se svými rekvizitami a ochočenou slonici Veru, která je oním vskutku obrovským dědictvím. Protože si nemůže dovolit chovat slonici a dluhy narůstají, musí najít způsob, jak se jí zbavit. Možnosti jsou dvě. Buď ji prodá atraktivní, ale kruté Terry, která ji hodlá vycvičit pro svou zvířecí show nebo ho daruje svérázné zooložce Mo, které doufá, že se jí podaří slonici vrátit do divočiny. Ať tak nebo tak, musí Jack Veru dopravit do San Diega. A tak začíná pětidenní strastiplná cesta, během které však poněkud okoralý Jack díky slonici konečně nalezne ten správný klíč k životu.

 

Film byl k vidění již na několika českých televizních stanicích:

Bill Murray je skvělý, slonice Tai předvádí životní výkon, je zde pár zábavných scén…

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Na obale se lze dočíst:

 

Milá komedie pro celou rodinu.

 

Se slonem napříč Amerikou. Dokážete slonici naložit do letadla? Jack Corcoran chce odstartovat kariéru baviče, nikdo o něho však nejeví velký zájem. Potom však dostane telegram, že jeho údajně dávno mrtvý otec, cirkusový klaun, nedávno zemřel a zanechal mu zvláštní dědictví – slonici Věru. Co s takovým dárečkem?

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 90 minut (1:29:09)

Původní název: Larger Than Life

Světová premiéra: 26. července 1996 – Mexiko

Premiéra v kinech ČR: 24. dubna 1997

Režie: Howard Franklin

Scénář: Pen Densham, Garry Williams, Roy Blount Jr.

Produkce: Sue Baden-Powell, Pen Densham, Guy East, Wolfgang Glattes, Richard Barton Lewis, John Watson

Hudba: Miles Goodman

Kamera: Elliot Davis

Společnost: Majestic Films International / RCS / TRM / Trilogy Entertainment Group / United Artists Pictures

Natáčeno: Denver, Colorado, USA / Moab, Utah, USA / San Jose, Kalifornie, USA / St. Louis, Missouri, USA / Wrightwood, Kalifornie, USA

Hrají: Bill Murray (Jack Corcoran), Richard Alan Baker (Richie), Jeneane Garofalo (Mo), Linda Fiorentino (Terry Bonura), Pat Hingle (Vernon Palice Sawitzky), Lois Smith (Luluna Sawitzká), Matthew McConaughey (Tip Tucker), Richie Allan, Jerry Adler, Kimberly Thornton, Anita Gillette (Jackova matka, Vera Corcoranová), Maureen Mueller (Celeste), Jeremy Piven (Walter), Alex Neiwerth (Matthew), Alfa-Betty Olsen, Carrie Houk (recepční Marcie), Harve Presnell, Tal (Vera), Earl Billings (policista), Jeannine Hutchings, Roy Blount Jr., Teddy Couch (chlapec se zmrzlinou), Craig Hawksley, Norman McGowan, Morgan Hatch, Joseph Ribaudo, David Mitchell, Marco Emerson (chlapec na kole), a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: z naší nabídky, nejen pro nejmenší