North Video – Faktor Psí – 3. DVD

V úterý 15. září 2009 za 49,- Kč v obálce Světový seriál od North Video již třetí DVD s kronikou paranormálních jevů Faktor Psí. Alespoň předběžně, co lze předpokládat – pokud se tedy v tento den objeví oba seriály společně, protože je konečně v seznamu i Královna meče.

Řecké písmeno psí je znakem pro všechno neznámé, tajemné a nevysvětlitelné. Faktor psí je pak ustáleným označením takzvaných paranormálních jevů. Jsou to podivuhodné a nevysvětlitelné úkazy, které se vyskytují po celém světě a vzpírají se logice a leckdy i zákonům naší dimenze. Výzkumem těchto jevů se zabývá (v našem případě zcela fiktivní) Úřad pro vědecké vyšetřování a výzkum (Office of Scientific Investigation and Research – zkráceně OSIR). Jednotlivé příběhy uvádí americký herec Dan Aykroyd (známe ho například z filmu KROTITELÉ DUCHŮ), který je v civilním životě sám nadšeným badatelem v oblasti paranormálních jevů.

 

Seriál vychází každé úterý a na 11 DVD vám nabídne celkem 42 epizod.

 

 

Aktuální DVD zřejmě obsahuje 4 epizody, jejichž číslování neodpovídá různým (ne)oficiálním seznamům. V těch jsou totiž číslovány vždy dvě společně:

 

09. Volným pádem (The Freefall)

Parašutista, který se vymyká zákonu přitažlivosti. Přestože se McGrattanovi neotevřel padák, nad zemí zázračně zpomalil a přistál. / Přestože se parašutistovi McGrattanovi neotevřel padák, nad zemí zázračně zpomalil a bezpečně přistál. Vyšetřovatelům tvrdí, že umí ovládat gravitaci.

 

10. Přítomnost (Presence)

Malý chlapec se obává neznámé destruktivní síly. / Úřad pomáhá mladému chlapci, který trpí nočními můrami, proti ničivé síle ovládající jeho dům.

 

11. Zamoření (The Infestation)

Vědci z NASA dostali za úkol prozkoumat spadlý meteorit. Musí ale čelit útoku obrovského hmyzu. / Úřad zkoumá podivné úmrtí v týmu NASA, který při hledání meteoritu musí čelit útoku obrovského hmyzu.

 

12. Přesuny lidských bytostí (Human Apportation)

Matka s dcerou se nevysvětlitelným způsobem přemístily z Kalifornie do Toronta. / Angela Corbeil a její dcera tvrdí, že v jednu chvíli byly doma v Eurece v Kalifornii a pak se najednou ocitly na koleji Torontské univerzity. Další záhada, kterou musí úřad prošetřit.

 

 

 

Původní název: Psi Factor: Chronicles of the Paranormal

Délka: 88 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: dále připravujeme