FilmX – Kancl – 2. DVD 1. série

Dva týdny uplynuly a ve čtvrtek 17. září 2009 je čas na další přírůstky edice FilmX. Jako první to bude další kousek první sezóny britského televizního seriálu Kancl za 99,- Kč. Na prvním disku byly jen tři epizody, uvidíme, co teď. Je to kancelář jako každá jiná…

Ceněný britcom nás opět zavede do prostředí firmy Wernham Hogg, které je vykresleno jako jednotvárné a šedivé místo – pár kancelářských stolů, počítačů a židlí, kde jako přechod mezi scénami často slouží opakující se záběr na pracující kopírku.

Kancl sleduje v průběhu obou sezon hned dvě dějové linie – tu zásadnější (Damoklův meč v podobě hrozícího propouštění ve firmě) a tu relativně méně důležitou (milostné pnutí mezi trojúhelníkem Dawn, jejím snoubencem a Timem). Zároveň ukazuje, co všechno lze dokázat s velmi miniaturním rozpočtem. Stačí pár herců, jedna rozsáhlejší kancelář a můžete zde natočit dvě série úžasného paradokumentárního komediálního dramatu.

 

V kanceláři se dějí věci! Team building odhalí zasuté hudební vlohy šéfa Brenta a šokující sny některých zaměstnanců. Milostné vztahy na pracovišti také vzkvétají, i když trochu jinak, než by si někdo z kanceláře představoval. A konečně dojde i na poučení, že loajalita za všech okolností nemusí být tím nejlepším řešením.

Žánr: Komediální televizní seriál

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1996

Délka: každá epizoda 29 minut, délka DVD 89 minut 

Původní název: The Office

Světová premiéra: 2. července 1996 – Velká Británie

Režie: Paul Jackson

Scénář: Steven Moffat

Produkce: Sandra C. Hastie

Hudba: Debbie Wiseman

Kamera: Lawrence Sher

Společnost: Carlton UK Productions / Richmond Films & Television

Natáčeno: Teddington Studios, Velká Británie

Hrají: Robert Lindsay (Norman Platt), Isla Blair (Hillary Drummondová), Rebecca Front (Pru), Toby Longworth (Gordon), Stefan Dennis (Nigel), Sara Powell (Joan), Clive Graham (CEO), Belinda Lang (hlas paní Plattové), James Holmes (Doug), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: vystřižené scény