Filmexport Home Video – Král komiků

Na pátek 18. září 2009 přichystal Filmexport Home Video střihový film domácí produkce s mnoha ukázkami z řady filmů Vlasty Burina. Král komiků za 49,- Kč.

Důvtipný a diváky vlídně přijatý střihový film doplněný dotáčkami, ve kterém jsou ukázky z řady filmů „krále komiků“ propojeny příběhem mistrova imitátora, jemuž se neustále zjevuje jeho vzor.

Film začíná v Lucerně imitátorovým výstupem před naplněným hledištěm. Po svém výstupu odchází do šatny a stále se setkává s Vlastou Burianem. Kdosi mu přináší nabitý program na příští týden – všude chtějí Vlastu Buriana. Imitátor se ocitá se pod tlakem svých vidin i nekonečného zájmu publika a raději se rozhodne prchnout a odjíždí vlakem na dovolenou. Jenže ani tam se Buriana nezbaví. Úmyslně zapomene kufr ve vlaku a vystupuje na malém nádražíčku. Zděšen spatří na zahrádce muže, jehož gesta připomínají Buriana. Je to však neznámý děda, který se na imitátora obrátí se zvláštní prosbou: „Já Vás znám… Víte co? Já Vám dám med a vy mi uděláte Buriana“.

Vlasta Burian ve filmech: Tři vejce do skla, Hrdina jedné noci, Provdám svou ženu, Lelíček ve službách Sherlocka Holmese, C. a k. polní maršálek, Pobočník Jeho Výsosti, U snědeného krámu, Baron Prášil, Hrdinný kapitán Korkorán, Přednosta stanice, Funebrák, U pokladny stál.

Žánr: Komedie

Země původu: Českoslovenslo

Rok vzniku: 1963

Premiéra v kinech: 1. prosince 1963

Délka: 77 minut

Režie: Vladimír Sís, Rudolf Jaroš

Scénář: Myrtil Frída, Rudolf Jaroš, Vladimír Sís

Produkce: Miroslav Procházka

Hudba: Zdeněk Liška

Kamera: Adolf Hejzlar

Odborný poradce: Myrtil Frída

Společnost: Československý státní film Praha

Hrají: Jiří Štuchal (imitátor), Miloš Patočka (speaker), Vlasta Burian, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: u levného vydání nejspíš nic, původně – Slovo historika, Fotografie, Biografie a filmografie, Soudobá dokumentace na DVD-ROM