North Video – Vem mě s sebou

Dalším oznámeným titulem North Video je na pátek 18. září 2009 film Vem mě s sebou za 49,- Kč. Dva mladíci z Indianapolis se konečně vracejí domů z vojny. Nikdo však netuší, jak moc je léta strávená v armádě změnila.

Už nejsou žádnými chlapečky, ale mladými muži, jejichž postoje a názory na život, lásku i město, kde vyrůstali, se podstatně změnily. Gunnera znala celá střední škola jako premianta a fotbalovou hvězdu, zatímco samotář a tak trochu psanec Sonny asi málokomu utkvěl v paměti. Oba mladíci byli odvedeni během války v Koreji. Zatímco Sonny prožil většinu služby v Kansas City, Gunner byl odvelen do Japonska, kde ho názory značně ovlivnily asijské filozofie.

 

 

Bývalí spolužáci se setkávají opět po letech ve vojenském vlaku, který je v roce 1954 veze domů. Gunner je fotbalový hrdina z univerzity, neohrožený, silný a pohledný muž, kolem kterého se stále motá několik žen. Sonny zprvu nemá ze setkání valnou radost. Gunner si myslí, že Sonny je stejně filozoficky založený jako on, a tak se mu celou cestu snaží přiblížit své názory na život i na svět. Sonnymu je ale jeho místo ve vesmíru ukradené a raději přemýšlí o děvčatech.

 

 

Jenže doma všichni čekají pouze na jediné – brzkou svatbu se snoubenkou Buddy. Mladík si však není jist, jestli se chce právě nyní vázat, a už vůbec není přesvědčen o tom, že by tou vyvolenou měla být právě Buddy. Navíc ani trochu netouží usadit se v díře zvané Indianapolis. Daleko více ho momentálně přitahuje exoticky vypadající tmavovláska Gail, která je ztělesněním jeho snů. Po příjezdu domů se snaží Sonny společně s Gunnerem vychutnat život v barech i v náručí pohledných dívek.

 

 

A aby těch problémů nebylo málo – zatímco s Buddy je to všechno v pohodě, v případě Gail, jež by nic nenamítala proti společně strávené noci, postihne Sonnyho nepříjemná neschopnost… Trable s láskou se nevyhnuly ani Gunnerovi, který se zamiluje do přitažlivé židovky Marty Pilcherové. To se ale ani trochu nelíbí jeho matce Nině, jež syna zahrne jedovatým antisemitismem. Matčina přednáška Gunnera zaskočí natolik, že začne přemýšlet o tom, zda je rodné město tím pravým místem pro jeho další život…

 

 

A něco z ohlasů:

 

 

 

Vem mě s sebou je jako výlet do Las Vegas. Jediný cíl: hlavně si užít. Stejně jako se Gunner a Sonny zasekávají v propletenci milostných vztahů, tak i scénář se zanedlouho začíná potýkat s přebytkem času a nejistoty. Sonny se rychle zbavuje svého panictví a oba chlapci si do sytosti užívají. Zvrat přichází ve chvíli, kdy se Sonnymu nepostaví v posteli s vyzývavou krasavicí. Mladíkův handicap ovšem přichází příliš pozdě na to, aby mohl zvrátit upadající úroveň filmu.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 100 minut

Původní název: Going All the Way

Světová premiéra: leden 1997 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: Mark Pellington

Námět: Dan Wakefield (román)

Scénář: Dan Wakefield

Produkce: Tom Gorai, Mark Lipson, Michael Mendelsohn, Tom Rosenberg, Ted Tannebaum, Richard S. Wright

Hudba: tomandandy (Tom Hajdu and Andy Milburn)

Kamera: Bobby Bukowski

Společnost: Lakeshore Entertainment / Polygram Filmed Entertainment

Natáčeno: Fountain Square, Indianapolis, Indiana, USA / Red Key Tavern – 5170 N. College Avenue, Indianapolis, Indiana, USA / Union Station – 39 Jackson Place, Indianapolis, Indiana, USA

Hrají: Jeremy Davies (Williard ‚Sonny‘ Burns), Ben Affleck (Tom ‚Gunner‘ Casselman), Amy Locane (Buddy Porterová), Rose McGowan (Gail Ann Thayerová), Rachel Weisz (Marty Pilcherová), John Lordan (Elwood Burns), Robert Bob Swan (Luke), Jill Clayburgh (Alma Burnsová), Lesley Ann Warren (Nina Casselmanová), Richard Gaeckle (průvodčí), Teri Beitel (překrásná mladá dívka), Everett Greene (číšník), Jerry Panatieri (věřící), Jeff Buelterman (Blow Mahoney), Nick Offerman (Wilks), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: z naší nabídky