DVD Hit – Profesionál

Seznamů titulů, které by se měly objevit s logem DVD Hit, existuje více variant. Shodují se pouze v tom, že se kamsi vytratila červená varianta obalu s logem Aha! Na jednom z nich v týdnu od pondělí 21. září 2009 figuruje Profesionál za 49,- Kč. Nejde o stejnojmenný film s Jean-Paulem Belmondem, ale o přeliv již dříve vydaného DVD, tehdy s logem DVD edice (vyšlo 5. března 2008). V obálce DVD HIT nakonec vyšlo 26. září 2009.

Detektiv Ray Nettles nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu terorista Swan zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale zatknul mladou teroristku Claire, která je velice talentovanou vědkyní.

 

Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swana, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swan pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k šéfovi teroristů. Swan se totiž právě chystá odpálit bombu, která může zničit celé Chicago.

 

 

Ray požádá o pomoc nejlepšího experta na výbušniny, pyrotechnika Franka Glasse. Společně se pouští do pátrání. Kdyby se povedlo zneškodnit Swana, Glass bude muset zneškodnit bombu. Zdá se, že vše vychází. Pak ale zahynou členové Glassova pyrotechnického týmu. A navíc vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby. Čas ubíhá a Chicagu se nezadržitelně odpočítávají vteřin.

 

Nadšení film zrovna nevzbudil:

 

Zapomeňte na sledování děje, na všechny herce v něm a soustřeďte se pouze na to, zpozorovat sebemenší záchvěv mimického svalu na Seagelově tváři. Vaše snaha bude sice marná, ale je to velká zábava. Mnohem větší, než celý film samotný.

 

 

Ve chvílích, kdy se objevuje Dennis Hopper, můžeme alespoň na chvíli uvažovat o tom, že se jedná o jakési podprůměrné béčko. Ale Seagal se svou hvězdnou eskadrou nám tento letmý dojem definitivně vymluví. Kdyby se alespoň bylo čemu zasmát, kdyby alespoň Seagal někoho statečně podřezával, škrtil, dusil, rdousil, bodal, řezal, sekal, cupoval, trhal na kusy, čtvrtil, lámal na kole nebo jenom někomu skákal po krku! To, co tu však předvádí, se nedá nazvat vůbec ničím.

Žánr: Drama / Akční / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 96 minut

Původní název: Ticker

Světová premiéra: 23. června 2001 – Japonsko

Režie: Albert Pyun

Scénář: Paul B. Margolis

Produkce: Ken Aguado, Michael Beugg, David Dadon, Boaz Davidson, Danny Dimbort, Randall Emmett, George Furla, Vincent Klyn, Rob Ladesich, Avi Lerner, Albert Pyun, Paul Rosenblum, Trevor Short, Christopher Trunkey

Hudba: Serge Colbert

Kamera: Philip Alan Waters

Společnost: Artisan Entertainment / Kings Road Entertainment / Nu Image Films

Hrají: Tom Sizemore (detektiv Ray Nettles), Dennis Hopper (Alex Swan), Steven Seagal (Frank Glass), Jaime Pressly (Claire Manningová), Nas (detektiv Art ‚Fuzzy‘ Rice), Rozonda ‚Chilli‘ Thomas (Lilly), Peter Greene (detektiv Artie Pluchinsky), Kevin Gage (Pooch), Michael Halsey (Vershbow), Norbert Weisser (Dugger), Romany Malco (T. J.), Joe Spano (kapitán Spano), Mimi Rose (Bev), Tish Daniels (policistka Angie), Linda Castro (Bag Lady), Vanessa Branch (Redhead), Simone Levin, Laurie Rose (Shannon), Brandi Brandt (servírka), John Thompson (agent FBI), Stacie Randall (velitel jednotky SWAT), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery