Blesk – Veterán

Blesk nabídne v pátek 25. října 2009 za 49,- Kč původem televizní film Veterán. Můžeš pohřbít svou minulost, ale nemůžeš před ní utéct. Návrat do současného Saigonu.

Veterán vietnamské války, který se stal kazatelem, se vrací do současného Saigonu a je konfrontován svým bývalým spolubojovníkem. Peklo, jímž kdysi prošli, znovu ožívá ve vzpomínkách, jež ho donutí znovu prožít krvavé bitvy své minulosti.

 

 

Pár komentářů by se našlo:

 

Film z Vietnamské války tak trochu jinak. Na konci jsem nevěděl, jestli mám být překvapený a šokovaný nebo zklamaný.

 

 

Film zachycuje vypjatý rozhovor dvou bývalých vojáků o 30 let starých událostech ve Vietnamu. Samotné záběry z války zabírají asi polovinu filmu.

 

Nějak výjimečně vzrušující film to tedy není, ale úplně nezajímavý také ne. Některé části jsou méně poutavé, jiné více. Úroveň válečných scén je stěží průměrná, ale jelikož se jedná o komorní drama, je dostačující a svůj účel splňuje.

 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 89 minut

Původní název: The Veteran

Světová premiéra: 19. ledna 2007

Režie: Sidney J. Furie

Scénář: John Flock, J. Stephen Maunder

Produkce: Curtis J. Petersen, Lewin Webb

Hudba: Eric Cadesky, Nick Dyer

Kamera: David Mitchell, Curtis J. Petersen

Společnost: Peace Arch Entertainment Group

Hrají: Ally Sheedy (Sara Rediová), Bobby Hosea (Raymond Watson), Michael Ironside (Mark ‚Doc‘ Jordan), Colin Glazer (Denis McBride), Sean Baek (agent CIA Huang), Jim Codrington (agent Cooper), Donald Burda (agent Macdonald), Joseph Griffin, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: upoutávka