KaB Music – Banzai

Po delším čase se vrací na DVD italský komik Paolo Villaggio, který je znám především v roli účetního (i toho se dočkáme). V pátek 25. září 2009 ho díky KaB Music v edici Ráj DVD poznáme i v jiné roli, vychází film Banzai za 49,- Kč. Z Itálie do Japonska a zpět prchá pojišťovací úředník v komedii o nečekaných převlecích, mafii a kufru plném drog. DVD se pyšní původním dabingem.

Sergio Colombo, průměrný italský chlapík, býval spokojeným ředitelem místní pojišťovny. Jenže v poslední době se mu smůla lepí na paty. Bohužel se s ním právě rozvedla žena a ke všemu je vyslán do Kanady provést důležitou obchodní transakci. Při odletu si omylem vymění letenku s jiným cestujícím, takže se místo mrazivé Kanady ocitá na Dálném Východě v horkém Bangkoku.

Jak ale zpátky, když se s těmi lidmi tady nedá vůbec domluvit. Proč si tedy trochu neužít? Ale vše je poněkud jinak, ani thajská masáž není podle Sergiových představ a nešťastnou náhodou se o jeho kufr začne velmi zajímat místní drogový gang. Mafie jeho kufr použila, pochopitelně aniž by se mu o tom zmínila, jako schránku pro přepravu zásilky drog.

Ze Sergia se stává pravý italský „uprchlík“, který uniká svým pronásledovatelům s pomocí celé řady neobvyklých převleků. Aby spasil holý život, musí prchnout z Thajska, kde skončil jako Robert De Niro coby hráč ruské rulety, až do Japonska, kde se pokouší maskovat mimo jiné také jako gejša. Vynikne v bojovém umění sumo a při atentátu v tokijském metru se stává národním hrdinou. Jediná touha, která ho drží při životě, je vrátit se do Itálie a dát si špagety. A to je veliká touha!

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1997

Délka: 83 minut

Původní název: Banzai

Režie: Carlo Vanzina

Scénář: Enrico Vanzina, Carlo Vanzina

Produkce: Vittorio Cecchi Gori, Fulvio Lucisano, Rick Revell, Rita ‚Cecchi Gori‘ Rusic

Hudba: Federico De Robertis

Kamera: Sergio Salvati

Střih: Sergio Montana

Společnost: Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica / Italian International Film / Video 80

Hrají: Paolo Villaggio (Sergio Colombo), Antonio Ballerio, Francesca Romana Coluzzi, Francesco De Rosa, Chiyara Meas, Giorgio Melidoni (steward), Roberto Della Casa, Francesca Ventura, Mirella Falco, Laura Migliacci, Giada Albanese (pokladní), a další

V českém znění – Stanislav Fišer, Jiří Prager, Jaroslava Obermaierová, Jan Přeučil, Jan Šimík, Ludvík Král, Hana Středová, Monika Schullerová, Jindřich Hinke, Hana Civišová, a další

Obal zahraničního vydání

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: biografie a filmografie herců a tvůrců, z naší nabídky