Vapet vás baví – Zloduch Albert

Čtvrteční Vapet se přidává k současné francouzské linii. 1. října 2009 se za 48,- Kč v edici Vás baví dočkáme komedie Zloduch Albert. Bohatý pařížský obchodník Christian Clavier si užívá plnými doušky života jen do chvíle, než si na něj posvítí finanční úřad. Tíživou situaci by mohla vyřešit náhlá smrt jeho otce. Jenže se ukáže, že získat alespoň část dědictví bude velmi těžké…

Bohatý pařížský obchodník Patrick Lechat si s penězi nedělá žádné starosti. Stejně tak jeho žena Barbara i jejich dcera. Milují americký životní styl, který do nejmenších podrobností okoukali z hollywoodských filmů. Díky svému bohatství si jej mohou užívat plnými doušky.

 

To ale trvá jen do dne, kdy si na Patricka posvítí finanční úřad, který objevil podezřelý účet na Kajmanských ostrovech. Obviní ho z daňových úniků a než úřad celou záležitost prošetří, bude rodina bez peněz.

Nastalou situaci by mohlo vyřešit dědictví po právě zemřelém Patrickově otci. Protože byl slavným spisovatelem, zanechal po sobě velké dědictví. Jenže je tu dost zásadní problém. Než si stačí začít mnout ruce, čeká ho další špatná zpráva. Vše má zdědit jakýsi Albert Moulinot.

Patrick zjistí, že je to otcův nevlastní bratr a rozhodne z něj peníze dostat za každou cenu. Rozhodne se ho vyhledat, vydá se za ním venkov, aby ho přiměl podepsat prohlášení, ve kterém se vzdává dědictví. Netuší ale, jaký je Albert, mírně řečeno, samorost. Vše se ukáže mnohem obtížnější, než se dalo čekat.

Albert je sice člověk, který žije uprostřed přírody a na penězích mu nezaleží, jenže je to také svérázný bouřlivák, který má neobvyklé přesvědčovací schopnosti, díky nimž nečekaně výrazně zasáhne do Patrickova života, když ho přinutí zamyslet se nad životem, kterým dosud žil a hodnotami, které uznává. Během pár dnů, které u Patricka stráví, přivede Barbaru na pokraj šílenství a z luxusního domu udělá neuvěřitelný chlívek, a to doslova, protože má s sebou svého věrného přítele – prase.

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2004

Délka: 82 minut

Původní název: Albert est méchant

Světová premiéra: 14. ledna 2004 – Belgie, Francie

Režie: Hervé Palud

Scénář: Igor Aptekman, Hervé Palud

Produkce: Patrice Ledoux, Hervé Palud

Hudba: Vladimir Cosma

Kamera: Robert Alazraki

Společnost: Société des Etablissements L. Gaumont / Hop-La Productions / TF1 Films Production / Peninsula Films / Sofica Sogécinéma 2 / Canal+

Natáčeno: Paříž, Francie

 

Hrají: Christian Clavier (Patrick Lechat), Michel Serrault (Albert Moulinot), Arielle Dombasle (Barbara Lechatová), Priscilla (Chelsea), Bernard Farcy (Lechevalier), Ged Marlon (ředitel hotelu), Hans Meyer (James Lord Cooke), Jackie Berroyer (Maître Kermarec), Véronique Boulanger (Dany Cookeová), Marina Tomé (lékárnice Marie-Ange), Patrick Mille (Eddy), Marie-Christine Demarest, François Borysse (trumpetista), Roger Trapp, a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný