DVD edice – Tři slunce

Pokud North Video chrlí francouzskou sérii, DVD edice zřejmě narazila na zakopanou truhlici s právy k výběru ze skandinávské produkce. Například dnes v pondělí 12. října 2009 je to film Tři slunce za 49,- Kč. Někdy jsou v nabídce skvosty, které chválí i Zóna, ovšem 2,8 bodů z 10 na imdb.com?

Je 14. století. Hanna se svými dětmi žije v malé vesničce. Jednoho dne obdrží zprávu, že její manžel Ulf se po čtyřech letech vrací z křižácké výpravy. Hanna se mu vydá naproti k pobřeží. Na koni, pouze s lukem a šípy. V polovině cesty ale narazí na zónu černého moru, který se začíná šířit po celé zemi. Rozhodne se pokračovat v cestě ve společnosti svého přítele Joela Fishermana, který díky moru ztratil celou svou rodinu.

 

 

Hanna najednou čelí kruté realitě moru, války, bídy a brutalitě křesťanského přesvědčení. Musí bojovat ze všech sil, za svou lásku, rodinu a vlastní život.

 

 

Tři slunce je vizuálně strhující historický velkofilm, která nechává diváka nahlédnout do období středověku očima ženy.

 

 

Domácí komentáře veškeré žádné.

 

Žánr: Drama / Historický

Země původu: Švédsko

Rok vzniku: 2004

Délka: 99 minut

Původní název: Tre Solar / Nyutgåva

Světová premiéra: 27. ledna 2004 – Švédsko (Gothenburg Film Festival)

Režie: Richard Hobert

Scénář: Richard Hobert

Produkce: Mikael Lundberg, Peter Possne

Hudba: Björn Hallman

Kamera: Lars Crépin

Společnost: Cimbria Film AB / Film i Väst / Sonet Film AB / Svenska Filminstitutet

Natáčeno: Öland, Kalmar län, Švédsko

 

 

 

Hrají: Lena Endre (Hanna Rödeová), Kjell Bergqvist (Joel Fiskare), Natalie Minnevik (dívka), Maria Bonnevie (Emma), Rolf Lassgård (Torben Barberare), Mikael Persbrandt (Ulf), Rikard Wolff (Isak Målare), Sven-Bertil Taube (Olof Blinde), Magnus Krepper (posel), Jan Waldekranz (kněz), Björn Granath (vůdce hlídky), Stephan Holmström (městská hlídka), Anastasios Soulis (umírající), Åsa-Lena Hjelm (rybářka), Mats Torstensson (Raske), Max Olausson (Kjetil), Micke Enerdal (Magnus, syn Hanny), Ebba Bernhardsson (dcera Hanny), a další

v českém znění: Tereza Bebarová, Martin Stránský, Bohuslav Kalva, Radovan Vaculík, Jitka Moučková, Jaroslav Kaňkovský, Pavel Soukup, Marek Libert, Radka Malá, Hana Krtičková, Ladislav Novák, Václav Rašilov, Anna Novotná, Ondřej Havel

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 švédsky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: z naší nabídky